Beide eerste teams slepen winst binnen


Pegasus – Voorwaarts of werd het achterwaarts?

Een belangrijke wedstrijd omdat de uitslag betekent stijgen of dalen op de ranglijst. Een week waarin we niet elke training compleet waren door schoolactiviteiten, pijntjes en alles stroef verliep door deze externe factoren. Reden om als team het eens goed van je af te spelen tegen een promovendus met oudere spelers.

De start van de eerste set liet veel te wensen over slechte of directe pass fouten, rally verlies; er leken donkere wolken zich samen te pakken boven de Ark. Toch blijven we in de pas bij de gasten en Arne (speelde een voortreffelijke wedstrijd) liet het zonnetje doorbreken met een sterke opslagbeurt – waaronder 2 aces – en sloeg zo een gat: 18-13. Met een kort optreden van Julian en Iskander werd de setwinst binnengehaald 25-17.

Zo wisselend als het weer was, begon ook de 2de set: onnodig veel fouten en geen vat op de slimme buitenaanvaller van Voorwaarts. 13-16 achterstand. Lichtpuntje was de inzet van Ben, die langzamerhand zijn plek weet te vinden en een redelijk nvio neerzette en broer Tom die met zijn serve (een ace) de stand dichterbij bracht 17-18. Hard werken bracht ons nog tot 23-24 maar met foutservice stonden we met lege handen 23-25.

Om het patroon in ons spel te veranderen nam Iskander de rol van Sjoerd – die weer een prima wedstrijd speelde – over met als resultaat dat aanvallers alle ballen beter gingen scoren, Bram die een paar mooie midden ballen scoorden (hard en tactisch) en Sjoerd (ingezet voor Tsjarco) bediende Iskander mooi aan de buitenkant, die de verdediging van Voorwaarts geen kans liet. Dit alles uitmondend in 25-20 winst.

Set 4 leek het verzet van de heren uit Twello gebroken, service druk, betere blokkering was de opmaat naar een snel eindoverwinning. Even een dipje door misverstanden in de passing tussen Ben en Pim bij 9-5, maar daarna ging het als een bliksemschicht door naar de 22-15 en mocht Tom de laatste opslagen voor ons voor zijn rekening nemen 25-16

Onder je kunnen spelen en toch 4 punten binnenhalen mag je goed noemen en daarnaast ontevreden zijn over het totale nivo als team geeft aan hoe gedreven deze jongens zijn om het beste uit zichzelf te halen.

 

Pegasus DS1 – Jumbo van Andel-Ormi DS1

In alweer de 5wedstrijd van het seizoen, mochten we thuis de dames van Jumbo van Andel-Ormi DS1 ontvangen. Op het moment van spelen, stonden zij onderaan de ranglijst, wat eigenlijk nog helemaal niets zegt, want tot vorige week stonden wij daar nog. Dus borst vooruit en knallen maar weer!

In de eerste set begonnen we heel erg sterk. Alles ging goed. Sterke service, snoeiharde aanvallen, niet te breken blok, heerlijke verdediging, nette passjes en ook prachtige setjes. De gehele set hadden wij de overhand en Ormi kon duidelijk niet hun eigen spel spelen, want we kregen vrij weinig tegenstand in deze set. Met een mooie eindstand van 25-09 ging deze set dan ook heel makkelijk naar ons.

Het was al wel duidelijk dat dit een hele andere wedstrijd zou worden dan die van vorige week. Het leek erop dat onze belangrijkste taak zou zijn om niet te veel tegen ons zelf te gaan spelen. Hoe het er nu naar uit zag, moesten we die 5 puntjes in eigen huis houden.

Op naar de tweede set dus. Hier ging het, wat te verwachten viel, een stuk minder vanzelf om te winnen. Ormi had zelf wat meer in te brengen en wij hadden wat meer moeite met de balletjes op de grond te krijgen. Het lukte ons deze set niet makkelijk om de overhand te krijgen, maar met wat meer fire erin lukte het om richting het einde van de set een kleine voorsprong te pakken. Deze voorsprong hielden we ook vast en zo kregen we deze set binnen  met 25-21. Niet onze beste set, maar we hebben prima spel laten zien.

Nu weer doorzetten dan, en niet nog meer inkakken. Makkelijker gezegd dan gedaan… In deze set lukte het ons opnieuw niet om een flinke voorsprong te pakken. Sterker nog, hier hebben we vrij lang een beetje achter de feitjes aan gelopen met een achterstand van 2 puntjes. Gaan we dan toch een set laten liggen? Oh nee zeker niet! Schouders eronder en met zijn allen de overwinning pakken! Vollebak inzet op het eind, wat nog erg spannend was! 22-24…. 23-24…. En toen vooral Maike die alles uit haar kleine pink heeft gehaald en met 2 mooie blokjes de set voor ons binnenhaalde!! 26-24!

Nu ook de laatste set pakken dan, let’s go! Deze set was dan weer een kleine herhaling van de eerste! Met hulp van Mirjam om Maike te vervangen in de laatste set, hebben we deze weer met de volle overtuiging gewonnen! Met een eindstand van 25-16 was de eerste 4-0 overwinning van het seizoen een feit! Whoehoe!

Uiteindelijk hebben we zo een lekker wedstrijdje gespeeld en aan onszelf laten zien dat we het eigen niveau hoog weten te houden op moeilijke momenten. Opnieuw bedankt aan alle supporters die overal vandaan komen om onze tribunes te vullen. Tot volgende week in de derde wedstrijd op rij die wij thuis mogen spelen. Deze keer tegen Rivo Rijssen DS1, tot dan!

Delen: