D1 buigt voor koploper, H1 sprokkelt punt


Apollo 8 DS 2 – Pegasus DS 1

 Deze week stond er een echte topper op het programma: de nr. 1 van de ranglijst tegen de nr. 3! Dat beloofde een spannende wedstrijd. Met 9 van onze eigen 10 speelklare toppers reisden we af naar het verre Borne. Onze 10topper reisde daarentegen met 2 latten onder haar voeten af naar het Zuiden om wat pistes mee te pakken. Daarmee misten we Ineke, maar gelukkig kregen we versterking van Mirjam uit het 2en hebben we altijd nog onze Maike ernaast staan op de midden positie! Deze topper werd voor ons dus nog moeilijker dan je normaal al verwacht, maar met gewoon lekker volleyballen hoopten we toch een paar puntjes mee naar huis te kunnen nemen.

Om maar alvast te spoilen: die puntjes meenemen, dat is ons helaas niet gelukt ☹. Hoewel we hebben gevochten en gestreden tot het laatste punt, mocht het niet baten. Drie van de vier sets werden gekenmerkt door eenzelfde beeld: Apollo 8 DS 2 is echt heel er goed en dat mag gezegd worden. Ze wisten de druk er bij ons heel erg goed op te zetten en op te houden. Hoewel we zeker ook geen slechte wedstrijd hebben gespeeld, konden we door de druk van onze tegenstander niet genoeg eigen perfectie halen om genoeg druk terug te zetten. In het begin van de 1e, 3een 4eset ging het dan ook vrijwel gelijk op. Puntje voor Apollo, puntje voor ons, enz. Vervolgens ontstond er telkens een klein gaatje… Of door mooie punten van Apollo of door eigen foutjes. En ja, als je telkens om en om een puntje maakt, dan is zo’n gat dichten erg moeilijk. Nogmaals, we hebben het ze niet cadeau gegeven en onze koppies niet laten hangen, maar iedere keer als er een gaatje geslagen werd, dan lukte het ons niet om deze te dichten. Tot het gaatje wat groter werd en de setwinst gepakt werd door Apollo, die ons ook echt geen punt cadeau hebben willen geven met hun verdediging.

De 2eset waar nog niks over is verteld, die liet een wat ander beeld zien. We kwamen lekker mee en in deze set lukt het allemaal een stukje beter. De service was opnieuw erg goed onder controle, en net wat meer zodat er goed verdeeld kon worden. Hierdoor konden de aanvallers ook lekker de gaatjes vinden in het veld bij Apollo, welken er toch wel waren, hoe vaak ze ook dicht gerend werden. Zo was het in deze set dan ook niet Apollo, maar Pegasus die een paar puntjes voorsprong pakte! Een paar puntjes die ook wij niet gauw afgaven. Tot in de eindfase van deze set (ongeveer 18-21) hebben we deze voorsprong mooi weten te behouden. Daarna hielden we er toch helaas geen grip op. Apollo kwam erbij en ging er overheen. Gelukkig gaven ook wij ons nog steeds niet zomaar gewonnen en de eindfase was ongelooflijk spannend! Degene die aan het kortste eind trokken, dat waren wij toch wel helaas, want met 26-24 had Apollo de 2eset te pakken.

Ondanks dat deze wedstrijd is geëindigd in een 4-0 (25-17, 26-24, 25-17, 25-21), waarin ook de setstanden redelijk ver uiteen lopen soms, was het een erg spannende wedstrijd die gekenmerkt werd door hele lange rally’s. Zeker een genot voor het publiek als we onze supporters moeten geloven! Hoewel we dus niet opgegeven hebben, hebben we alle puntjes achter moeten laten. Gelukkig maakt dat voor de stand niet uit, want we staan nog steeds 3e! En met die instelling, de wetenschap dat volleyballen leuk is en onze goede moed en kwaliteiten, gaan we ons weer klaarmaken voor de volgende topper: nr. 2 vs nr. 3 in eigen huis, als Wevo op bezoek komt. Bedankt allemaal en tot zaterdag!!

 

Heren 1 – SSS H2

Op naar Barneveld waar we tegen SSS h2 gaan strijden met als voorwedstrijd ons heren 2 tegen SSS h3. Wedstrijden die altijd bol staan van een gezonde onderlinge strijd in mentaal en technisch opzicht. De selectie was aangevuld met Paul van H2 (Iskander vanwege privé omstandigheden afwezig) als spelverdeler.

De eerste set start veel belovend een 2-7 voorsprong door sterke opslag van Senna. SSS lijkt op een langzame dieselauto en komen tot 12-12 bij. Door vier fouten: passing, rallyverlies en onzuivere set-up komen zij op 17-15 voorsprong. Op 19-19 zorgt de ingezette Paul met zijn opslag voor een directe punt 19-20 en hoop op setwinst. IJdele hoop naar blijkt. In de slotfase directe pass fout Pim (die zijn dag niet helemaal had) en sterke aanval van de Barnevelders waar ons blok en verdediging ging grip op kregen stranden we met de haven in zicht 25-23.

De 2de set kunnen we niet voldoende druk met opslag brengen, onze aanval heeft te vaak een goed georganiseerd blok tegenover zich en daardoor te weinig power om de verdediging van de Barnevelders te ontregelen. Het inzetten voor Arne (niet helemaal fit) voor Bram (licht knie probleem opgelopen tijdens w.u.) leverde op dat moment onvoldoende resultaat op. Tom maakt met zijn opslag de stand nog draaglijk 25-21.

Set 3 probeert Harry met een rotatie in de opstelling meer effect te hebben. Leuk bedacht maar of het nou deze wijziging was of de start met 4 fouten op een rij? Wie zal het zeggen? Gelukkig is het bij ons altijd duidelijk: het ligt aan de coach. Bij 10-8: Julian voor Wouter (speelde geen slechte wedstrijd) leverde via zijn opslag een puntje op 12-10. Daarna was de koek op, we kregen geen grip op de aanval van SSS, en Harry wisselde Sjoerd(had een marathon achter de rug door de slechte passing), Senna, Bram voor Paul, Ben en Bram met achterliggende gedachte opladen voor de 4de set.

Met Arne op de plek van Bram, Wouter, Senna, Sjoerd weer in de basis lijkt de accu weer opgeladen en staan we met 3-6 voor. Spectaculaire rally’s – het publiek stond op de banken – die om en om gewonnen werden gaven de vechtlust aan van beide teams de een om de volle buit binnen te halen en wij voor die ene punt. Spanning volop vanaf 18-18 waarin SSS een gaatje sloeg 20-18. Dubbele wissel Paul-Wouter; Sjoerd-Julian. Een goede ingreep Paul sterke opslag en Julian scorend dwingt de tegenpartij tot een time-out. Tsjarco heeft de flow weer te pakken en serveert ons i.c.m. blok Julian naar 23-23. Met Sjoerd weer aan opslag krijgt Paul zijn beloning door samen met Tom tegenstander af te blokken 24-26.

Een heel belangrijk punt omdat we hierdoor de afstand naar de 8ste plek in zicht blijven houden. Volgende week Super Saturday hopen dat we dan ook superpunten pakken.

 

Delen: