D1 zet reeks overwinningen door, H1 komt tekort tegen nummer 2


Pegasus DS 1 – Halley DS 1

Alweer 2 weken geleden hebben we het nieuwe jaar in mogen luiden met een heerlijke 3-1 winst op Wevo! Daarna een weekje rust, en een weekend met hele verrassende resultaten tussen de andere teams, nog een weekje trainen en toen… Tijd voor revanche! De vorige keer dat we Halley zagen, verloren we met 1-3. Tijd om dat recht te zetten.

Het begin van de wedstrijd ging lekker, net als de vorige keer. We vlogen uit de startblokken! En tegen de tijd dat het 13-6 was, was Halley al 2 time-outs armer. Dat ging wel lekker! Toch moesten we wel nog oppakken, want onze tegenstanders staan erom bekend dat een voorsprong nog omgebogen kan worden… Hoewel Halley uiteindelijk nog vrij dichtbij kwam, werd deze set zonder gevaar gewonnen met 25-20. Eerste puntje alweer binnen!

Op naar de volgende set! Daar waar deze set in de vorige wedstrijd mis ging, gingen we nu gestaag door. Halley liet ons niet meer zo ver uitlopen, maar wat we wel uitliepen, pakten ze ook weer terug. Zo werd de eindfase nog even spannend, maar met keihard werken, hebben we deze ook gepakt met 25-21! Hoppa!

En dan nu voor de winst en het bonuspuntje, set numero 3. Hierin was het belangrijk om scherp te blijven en Halley niet de kans te geven om ons te pakken. Deze set liep voor on minder soepel. Een hogere foutlast en wat meer moeite met grip krijgen op de service van Halley, zorgde voor een set waarin we hard moesten werken voor ons zakgeld. Ondanks dat, stonden we toch nog op een comfortabele 3 punten voorsprong richting het einde. For some reason, gingen we toen echter een beetje panieken en het wilde niet echt meer. Hard gestreden nog en bijna gelukt, maar helaas kon set 3 worden toegekend aan de dames uit Wehl: 26-28.

Jammer, maar te veel fouten gemaakt en dus: 4set, nieuwe ronde en nieuwe kansen voor de winst! Met een frisse blik weer door, don’t hold back en vooral: keep that focus! Huts, weer vliegend uit de startblokken en het staat 6-0! Lekker beginnetje hoor! Met prima spel in deze set, werd goed spel toch afgewisseld met fouten en een lange serie tegen. Zo stond er tegen het einde van de set alweer een nihil verschil tussen beide teams op het telbord. Omdat we niet een herhaling wilden van vorige wedstrijd, paniekten we weer een klein beetje. Want ja, je zou maar weer de hele set een beetje voorstaan om vervolgens een tweede set verliezen en een 5 setter te krijgen… Die gedachte zorgde voor onrust en weer een superspannende eindfase! Het laatste punt was zelfs nog maar heeeeeel nipt via het blok uitgeslagen door Bo. Die winst was met 25-23 binnen. 3-1!

Als leeuwinnen werd er deze wedstrijd door beide teams gevochten, maar er kan er maar een met de winst naar huis gaan of in de geval met de winst in huis blijven! Wij willen onze supporters weer super bedanken voor de steun en het aanmoedigen! Tot volgende week misschien, want dan spelen we uit tegen Apollo.

 

Pegasus – Cito

Zo als in het programma boekje moesten we aantreden tegen Cito uit Zeist de meest ervaren ploeg uit onze divisie en de nr 2 op de ranglijst.

Een niet fitte Wouter en Arne waren vraagtekens in hoeverre zij optimaal konden spelen maar met de blijde verassing dat Tom toestemming kreeg om maximaal 2 sets te spelen konden we aan de wedstrijd beginnen. De eerste set neemt Cito vanaf 3-4 het initiatief en lopen uit naar 5-11. Iskander die vanwege bloklengte startte, serveerde sterk en kon de uitstekend spelende Tjsarco goed bedienen en bracht de stand tot 8-11 terug. Vanaf 10-15 blijft het verschil ruim 5 punten en ondanks mooie winnende rally’s is het uiteindelijk de slimheid van de tegenstander die een 15-25 verlies op de teller zet.

Set 2 zijn het de opslagen van Iskander en Bram en een wisseling in de opstelling die een 7-2 voorsprong opleveren. Als een sluipmoordenaar kruipt Cito punt voor punt naderbij en neemt een 9- 10 voorsprong. Een time-out van ons zet de boel weer op de rails en er ontspint zich een spannend duel waarin beide teams gelijkwaardig zijn, mooie midaanvallen van Bram en Tom, slim spel van Wouter lijken bij 22-21 een teken dat we via side-out de winst binnen kunnen halen. Echter een onzuivere pass, onzuivere set-up waardoor we rally verliezen en directe aanvalsfout staan we met lege handen 23-25.

Set 3 begint weer gelijk op, een sterk spelende Pim brengt pass uitstekend en ook zijn overnameballen zijn zuiver zorgen er voor dat we aanvallend ons mannetje kunnen staan, Arne sterke killblocks produceert, zorgt dat we tot 18-19 dicht bij elkaar blijven. Een fase van onrustig (te gretig) verdedigen brengt Cito op een 19-21 voorsprong. Sterke opslag van Senna en Bram die weer een goed niveau toonde brachten de 25-23.

De 4de set lopen we vanaf 3-3 achter de feiten aan. Bij 7-12 dacht het elektronisch scorebord ons te helpen door naar 10-12 te springen. En dan komt de ervaring van onze gasten om de hoek kijken (weten wanneer je punten moet maken), zij waren volledig bij de positieven en reageerden onmiddellijk. Na een ruim oponthoud werd de stekker zowel uit het scorebord als uit de wedstrijd getrokken. Met Ben en Julian nog even een opleving echter onvoldoende voor setwinst 19-25.

We kunnen tevreden zijn met het spel en de ene punt, de concurrentie blijft in zicht om ingehaald te worden.

Delen: