Dames 1 klopt Vocasa tijdens uitwedstrijd


Na een weekje rust te hebben gehad, waarin een aantal verjaardagen zijn gevierd, andere teamgenoten lekker er tussen uit zijn geweest en waarin de meesten gewoon lekker hun eigen ding hebben kunnen doen, stond deze week de stadsderby op het programma. VoCASA tegen Pegasus, altijd een wedstrijd waarin beide teams nog net wat gebrander zijn om de winst binnen te slepen… Wij waren in ieder geval klaar om de winst mee naar huis te nemen!

De eerste set begonnen we erg sterk, waarin we hen serverend onder druk konden zetten en we al snel op een aantal punten voorsprong keken. Deze voorsprong konden we goed uitbouwen door een ijzersterk blok, een goede verdediging en natuurlijk de killer attacks die de lange rallies dan afmaakten. Wissels aan de kant van VoCASA konden het tij niet keren en zo ging de eerste set overtuigend naar ons met 14-25.

We waren erop voorbereid dat de tweede set minder makkelijk zou gaan. Althans, dat dachten we. De tweede set ging inderdaad moeizamer, VoCASA kreeg de pass wat beter onder controle en kon meer druk zetten. Lang ging het gelijk op, maar op een gegeven moment kwam VoCASA op een kleine voorsprong uit, die de rest van de set zo is gebleven. We kregen het niet voor elkaar om het gat te dichten en zij kwamen beter in hun spel. Helaas set verlies met 25-20.

Dan op naar de 3e set, waarin we weer zouden gaan shinen zoals we dat van onszelf kennen! Of… Toch niet. VoCASA wist enorm veel druk te zetten, met name met hun service, waardoor wij helemaal niet meer in ons spel kwamen. Hoewel iedereen de moed niet had verloren en nog wel aan het knokken was, zat het er deze set gewoon totaal niet meer in en moesten we set verlies toegeven met 25-14.

Maar met verlies naar huis gaan? Daar had niemand zin in. Met nieuwe moed stapten we met z’n allen het veld in. Volle gas weer op alle vlakken en al snel had VoCASA het erg lastig. Mooie dubbele wissels aan onze zijde om de 3 aanvallers aan het net te houden, hielpen ook erg mee met het opbouwen van de voorsprong. Het vuur zat er weer in en ook al gaf VoCASA zich niet al te makkelijk gewonnen, toch hengelden we de 4e set binnen met een mooie 16-25 op het score bord.

5e set, the fight is on! We werden er nog even kort aan herinnerd dat een 5e set maar tot de 15 gaat (iets wat natuurlijk al lang bekend is, maar waar niet altijd even veel mee wordt gedaan) en zo gingen we fel van start. We zetten ons goede spel van de 4eset voort en waarbij ons alle ballen van de grond werden gehaald, de passjes lekker hoog werden gegeven en de blokkeerders en aanvallers ook hun taken mooi volbrachten, leek het bij VoCASA niet meer te lukken. En daarom kunnen we met veel blijdschap zeggen dat de stadsderby van 5 oktober 2019 gewonnen is door Pegasus DS1! De 5e set eigenden we ons toe met een mooie 5-15.

Weer gewonnen, hoppa! Komende twee weken hard trainen en dan mogen we aantreden tegen S.V.I. DS1, waar we onze oude trainer Peter weer gaan zien. Het is een eind rijden naar Zwolle, maar mocht je nog niets gepland hebben, alle supporters zijn uiteraard welkom!

Delen: