DS1 verliest thuis met 2-3


Pegasus DS1 – Halley DS1  7-12-2019

Sinterklaas is weer naar huis dus de puntjes krijgen we niet meer cadeau. Tijd om zelf te laten zien wat we waard zijn. Ditmaal moesten we tegen Halley, een team wat het vorig seizoen moeilijk had maar dit seizoen staat te shinen. Een goede tegenstander dus, waar we ons zeker van bewust waren.

De trend van de gehele wedstrijd was lang met elkaar meegaan, waarbij beide teams kei hard werkten om de ballen van de grond te houden en beide teams een hoge service druk leverden.

De eerste set was enorm spannend en zoals verwacht, maakte Halley het ons niet makkelijk. Sterker nog, zij kwamen beter uit deze set en pakten hem dan ook nipt met 23-25.

Balen, maar op naar de 2e set. Deze startten wij veel scherper en zo konden we daadwerkelijk een aantal punten uitlopen. We moesten er hard voor knokken, maar de 2e set gaven we niet meer af. Ondanks de harde aanvallen en services van Halley, bleven wij koel en wonnen we met 25-19. Dat voelt lekker!

De derde set had eenzelfde verloop als de 1e. Veel rallyspel, duiken en weer proberen te scoren kenmerkten deze set. Aan het einde van de set, kregen we een klein gat geslagen en stonden we 23-19 voor. Nog 2 punten en setwinst voor ons! Maar helaas.. Halley bleef een hoge service druk leveren en te veel fouten aan onze kant, resulteerde in set verlies met 23-25.

Maar die 5e set wilden we er zeker wel uitslapen! En wat moesten we er hard voor werken. Gelukkig kregen we de pass wat beter onder controle, maar het bleef spannend tot het einde. In plaats van gas terug te nemen, schakelden we door naar de 6e versnelling en pakten we de set met 25-23!

En de 5e set… Die hebben we helaas moeten afstaan aan Halley, met 11-15 ging deze set naar hen. Voor ons gevoel zijn we er wel voor blijven gaan en lieten we de koppen niet hangen, maar wij speelden zelf niet goed genoeg om van een ploeg als Halley te kunnen winnen.

Volgende week gaan we er weer vol voor en maken we een tripje naar het verre de Lutte. Supporters, jullie zijn top! Bedankt weer en wie weet tot in de Lutte en anders tot in 2020!

Delen: