Een collectief off-dagje…. met wat punten.


Pegasus DS1 – TiMaX/DeVoKo DS 1

Yes, afgelopen zaterdag was het eindelijk weer zover! Na 3 vrije weekenden te hebben gehad, waarvan de eerste heerlijk was, de 2e ook nog lekker en bij de 3e het volleybal toch wel begon te kriebelen. Voor deze pauze van bijna 1 maand, werd nog gespeeld tegen Betech Olhaco DS1 (oeps verslag vergeten te schrijven… Was ook niet veel moois te melden als je als nr2 slechter speelt dan de nr 8… en je zo maar 1 puntje mee naar huis kunt nemen uit Hoogeveen… nogmaals oeps!) en verloren.Tijd om het tij te keren dus! En op die manier hebben we ook getraind. De laatste paar weken was de bezetting vollebak en werd er vol beleving, plezier en drive gespeeld. Nu in de praktijk brengen die hap!

Ennnnnn dat bleek moeilijker dan we van tevoren hadden verwacht. Waar we de vorige keer nog met 3-1 hebben kunnen winnen van DeVoKo, lieten zij vanaf punt 1 zien dat ze geen zin hadden om weer weinig punten te halen. Ze zetten volop druk op ons en de passlinie had het zwaar. De dingetjes die je daarnaast goed moet doen om druk terug te zetten (serveren, spelverdelen, aanvallen, blokkeren, je kent het wel) gingen ook collectief een stuk minder. Tot grote schok van het publiek, bezweken we dan ook al gauw onder de druk die onze tegenstander op alle fronten zetten en kunnen we niet zeggen dat we deze set hebben meegevolleybald. Collectief minder dus. En collectief besloten dat deze set niet mee telt…. Als dat toch eens had gemogen. 13-25 voor DeVoKo.

Een pijnlijke eerste set, die we in ieder geval nog een beetje volleyballend hebben kunnen afsluiten. Zoals een groot filosoof ooit zei (lees: een teamgenootje, na deze set): het kan nu in ieder geval niet meer slechter! Damn right about that. Koppies omhoog, schouders naar achter en gaan! Opnieuw, een lastige taak. Zeker omdat onze tegenstander aan het spelen waren alsof ze niks te verliezen hadden. En daarbij ook nog eens best wel wat gelukstreffertjes hadden. Maar ja, die dwing je af! Zo keken we al gauw weer tegen een fikse achterstand aan. Gelukkig kunnen wij ook wat DeVoKo kan, want wat vochten we ervoor om deze set nog te pakken. En wat kwamen we dichtbij. Angstzweet zag je een klein beetje opkomen bij de meiden en coaches aan de andere kant van het net. Helaas, mocht het net niet baten. De achterstand was te groot, maar de wil die was er en daarop bouwden we door. 23-25 voor DeVoKo.

Set 3 en 4 leken heel erg veel op elkaar en met blijheid kunnen we melden dat we deze sets eindelijk wel fatsoenlijk hebben kunnen laten zien wat we in huis hebben! Whoeh! Met Renate weer helemaal fit & ready to rumble, lieten we de dames uit Denekamp zien dat we ons niet zomaar gewonnen geven. Wijze woorden van coach Guus hielpen hierbij: “Okay dames, wat gaan we nu doen? We kunnen na deze wedstrijd zeggen dat we een collectieve off dag hadden. Óf we kunnen zeggen dat we een collectieve off dag hadden én puntjes hebben gepakt! Wat wordt het?”. Makkelijke keuze: Punten pakken! En met 25-18 en 25-19 waren er in ieder geval al 2 puntjes binnen.

Dan nog het laatste puntje en toch wedstrijdwinst? Helaas. We konden het net, maar dan ook écht net, niet voor elkaar krijgen. Er werd hard gevochten tot op het laatste moment en waar de overwinning voor DeVoKo eerst een zekere zaak leek, bleken we dit goed af te kunnen houden. Tot op die laatste 2 puntjes waar het toch altijd op aan komt. 14-16 en de meiden van DeVoKo hebben deze wedstrijd verdiend gewonnen.

Een beetje sad om zo weer te starten na zo’n lange pauze, maar we weten dat we vele malen beter kunnen. En on the bright side, dankzij wisselende resultaten bij de rest van de teams, staan we lekker nog 2e. Komende week mogen we tegen Rivo Rijssen DS1 laten zien dat we deze plek wel verdienen! Supporters, jullie zijn top! Thanks voor het aanmoedigen en wie weet tot zaterdag!

Delen: