Een dag vol feestjes voor Dames 1!


VC Velden DS1 – Pegasus DS1

In de tweede week van de competitie, op 26 september, hadden we voorafgaand aan de wedstrijd al een aantal dingen te vieren: Onze showpony Noré was jarig geweest op de 25e en onze showpony twinnies Shannon en Shauny waren de 26e zelf jarig! Maar we hadden nog een andere reden voor een feestje: showpony Iris had groen licht gekregen van de fysio om misschien weer een setje mee te mogen spelen en is daarmee druk bezig aan haar comeback! Reden genoeg om onszelf de winst cadeau te doen…

Waar we vorige week als pasgeboren veulentjes vrolijk, vol kracht en enthousiasme door de wei, die we kennen als het volleybalveld, rond paradeerden, was de sfeer nu verrassend genoeg anders. Waarom? Niemand zal het weten, maar ondanks de vele redenen voor feestjes, was er maar weinig sfeer te bekennen. Een showtje was het niet bepaald die eerste set en het voelde maar moeizaam. Niet dat we nu erg snel op een flinke achterstand kwamen die we niet meer in konden halen, maar het lukte niet om ons eigen spelletje te spelen. Dat is ook de verdienste van onze tegenstander, die goede druk wist te zetten. Het resultaat was een set waarin we niet tevreden kunnen zijn over wat we hebben laten zien, maar waarin we toch nog erg dicht bij setwinst kwamen en er ook zeker mooie momenten tussen zaten. Zo heeft onze benjamin Femme in deze set nog een erg mooie invalbeurt gemaakt, maar mocht het niet baten: Met 25-23 ging deze set naar Velden.

Afijn, gelukkig weten we dat we een hoger niveau kunnen halen! De Pegasus-Diesel stond aan, dus doorknallen maar! Althans… theoretisch gezien was dat de bedoeling, maar alsnog ging het moeizaam. Er waren lange rallies, waarbij we de ballen niet goed op de grond van de tegenstander kregen en aanvallend net te lief waren. Ook verdedigend, blokkerend, spelverdelend zaten er haken en ogen aan wat we deden qua keuzes, qua acties, qua alles. Hard werken deden we, maar het kwam er niet uit. Velden maakte hier maar al te graag gebruikt van en pakte punt na punt na punt tot we op een gegeven moment tegen een 17-11 achterstand aan keken… Yikes… Gelukkig zijn we een team en lossen we samen onze problemen op! Iris en Sharon die de eerste set vanaf de zijlijn hadden geobserveerd, wisten wat er gedaan moest worden en met een dubbele wissel kwam de sfeer er weer beter in. Ook toen Inge en Shannon weer terug in het veld kwamen, werd de drive, het vuur, de energie vastgehouden en lieten we meer en meer zien wat we nu eigenlijk wél in huis hadden! Het werd nog een spannende set, waarin de invalbeurt van Daniëlle ook zeker het verschil maakte, en uiteindelijk trokken wij aan het langste eind: 24-26! BAM! Getting there, dus nu tijd om écht door te zetten!

Iedereen die de website of de app in de gaten heeft gehouden, weet gelukkig al dat we de winst niet meer hebben afgegeven. Over de 3e en 4e set kunnen we dan ook alleen maar tevreden zijn. Ons dieseltje was warm geworden en we hebben geen moment meer getwijfeld aan ons eigen kunnen. Onze aanvallers wisten onder bediening van de spelverdelers goed de gaten te vinden bij Velden en bleven hier ook graag gebruik van maken. Passend had onze linie de service van de tegenstander ook steeds beter onder controle en elke set verbeterde dit nog meer, waardoor ons eigen spelletje er eindelijk uit kwam! En toen we eindelijk ons blok diagonaal genoeg hadden weten te zetten, lukte het Velden ook aanzienlijk minder goed om te scoren!. Nu gebeurde er hier en daar nog wel eens iets wat onze trouwe fans van ons gewend zijn: Het pieken en dalen spelletje… Waar we ineens 4 à 5 punten laten liggen… En vervolgens na een time-out weer 6 à 7 punten weten te pakken en weer door kunnen knallen. Dat laatste is iets waar we nog meer aan moeten werken, willen we continu tevreden zijn over wat we laten zien. Maar met 21-25 en 20-25 in de laatste twee sets was 1 ding duidelijk, we haddne opnieuw GEWONNEN en het was tijd voor TAART!

Zo zijn we potverdikkie met opnieuw een team effort na 2 wedstrijden nog steeds ongeslagen in de eerste divisie! Iets waar we nu al trots op zijn! Nog meer reden voor een feestje!
Volgende week hebben we alweer eventjes rust voor al onze oudjes die weer een jaartje ouder zijn en dan is het 10 oktober tijd om af te reizen naar Thor…… Spoiler alert: ook deze dag hebben we van tevoren alweer iets te vieren! To be continued!

Delen: