Een nieuw jaar, een nieuw begin voor Heren 1?


Wat zal het gaan worden? De eerste wedstrijd van de 2de helft waarin het voor ons duidelijk is, dat we punten moeten gaan halen om aansluiting te krijgen bij de middenmoot, is tegen een tegenstander ver boven ons.

Na een wat langere periode dan we gewend waren van rust (Harry was eens genereus) zijn we de 7de weer met trainen begonnen en werden we verrast met een tactische wijziging in de functionele positie van Wouter en Tsjarco. In de rustperiode is er overleg geweest met hen beiden om een functiewisseling door te voeren dat wil zeggen wisselen van passer-loper en diagonaal vice versa. Tekenend voor onze teamgeest is dat de bereidheid hiertoe probleemloos geschiedt.

Na een week hard trainen om weer balgevoel te krijgen en op nivo te komen, te wennen aan de nieuwe posities (met wel even een domper dat ons springkonijn Tom de diagnose jumpersknee te horen kreeg) keken we met spanning uit naar de confrontatie met Oort-Rebelle. Vanuit onze informant Iskander kregen we vooraf al te horen dat zij eveneens met blessures te maken hadden, wat je als coach als voordeel kunt beschouwen, maar zoals een welbekend sporter ooit zei ieder voordeel heb zijn nadeel en als je de laatste winnende punt scoort in de wedstrijd heb je pas gewonnen.

Sjoerd liet zien er helemaal klaar voor te zijn in de eerste set, uitstekende set-ups, goede verdeling, waardoor we tot 9-9 gelijk op gingen. Senna verloor zijn aanvalsritme in de fase daarna, fout in de midaanval (Bram en Arne speelden een prima wedstrijd aan het net) en onzuivere passing kosten ons 5 punten op een rij en inbreng van Ben en dubbele wissel van Julian en Iskander (beiden brachten swung en punten) konden een 25-21 verlies niet voorkomen.

Set 2 toonde gelukkig een ander Pegasus; Wouter – nog wennend aan zijn nieuwe rol – serveerde sterk, sloeg mooie beheerste 3 meter aanval en zorgde voor een minibreak 5-7. Tel daarbij dat Tsjarco zich inderdaad beter op zijn plek voelde, Senna zijn draai had gevonden ergo we liepen uit naar 11-17.  Iskander en Julian namen spelverdeling en diagonaal positie weer over en na een dipje met een daaruit voortvloeiende time-out bij 15-18, bleven we punten voor lopen en mocht Tom opslag overnemen van Bram en kon Julian zijn goede spel belonen met 2 scorende punten 21-25.

Set 3 bleven we het voortouw houden en onze gastheren zochten naar oplossingen om ons bij te houden. Ondanks dat de spelververdeling van Sjoerd iets onzuiverder werd, losten de aanvallers het prima op. Service serie van Tsjarco leidde ons naar een 7-14 voorsprong. Bram liet in de eindfase zien dat hij zo langzamerhand ook een “servicekanon” gaat worden door 3 schitterende opslagen, waardoor Iskander het midden en Julian goed kon bedienen 14-25.

Set 4 is een gelijk opgaande strijd en doordat wij wat steekjes laten vallen in passing en opslag kan bij 10-10  Sjoerd met zijn opslag en Tsjarco met een vernietigende pipe aanval het begin van de victorie inleiden 10-15. Op 13-18 mag Tom deze keer Arne vervangen met opslag en laat zien dat hij niet allen heel hoog kan springen, maar ook sterk serveren 13-21. Iskander mag het dan afmaken met sterke opslag tot 14-24 en door een “taartopslag” gunt hij de passers en aanvallers het laatste punt te maken 15-25 winst.

Delen: