H1 schiet net tekort, D1 pakt knappe winst


Pegasus – SSS h2

Het programmaboekje voorspelde een ongewisse uitslag op basis van het verleden. Alhoewel uitslagen in het verleden geen garantie voor het heden is, kwam de voorspelling wel uit.

Met het ontbreken van Tom, voorlopig niet in actie voordat er duidelijkheid is wat er met zijn knie aan de hand is, werd er gestart met Arne en Bram op de middenas.

De eerste set loopt gelijk op en bij 15- 13 komt Sjoerd er in om met Iskander het gat te vergroten, zoals in voorgaande wedstrijden. 4 fouten op een rij op verschillende vlakken (pass, aanval, rallyverlies) is het tij gekeerd en kijken we tegen een 15-19 achterstand aan en halen dit net niet terug 23-25 verlies.

De 2de set laat een heel ander gezicht zien, we kunnen onze gasten goed onder druk zetten, Wouter zijn opslag is het begin van winnende rally’s, scorend blok 9-2 voorsprong. In de middenfase maken we zelf verschillend fouten waardoor SSS dichterbij komt, echter zelf ook in de foutenfase blijft zitten en 25-21 winst binnen is.

Dus publiek kon er voor gaan zitten, kwestie van doordrukken door ons en de buit is binnen. Echter zoals in het begin reeds gememoreerd het verleden …… het tij keerde zich volledig om, we konden geen vuist maken ondanks de sterke inzet van  Sjoerd. Een 14-25 verlies.

Set 4 met Sjoerd aan het roer waren wij die de 3deset kopieerden 25-15 winst.

Opvallend werden alle gewonnen sets op het speelveld richting publiek gespeeld.

De 5deset zou logischerwijs dus winst opleveren als je na de helftwissel richting tribune zou spelen!

Net als statistiek geen harde waarheid is, was dit ook geen vast gegeven: 8-15 verlies. Overall gezien waren de gasten de terechte winnaar.

 

Pegasus DS 1 – Apollo 8 DS 2

Eindelijk mochten we weer een wedstrijd spelen gisteren! Na twee weken rust, waarin wij met 2 wedstrijden minder dan de meeste teams, rustig de laatste plek warm hielden, mochten we thuis aantreden tegen Apollo DS2! Tegen dit team hebben we vorig jaar ook al gespeeld en daarom wisten we dat we een tegenstander tegen ons zouden krijgen, die vorig jaar hoog zijn geëindigd. Dat zijn de leukste wedstrijden, want wij hadden dus niks te verliezen! Heerlijk spelen zonder druk. Eens kijken wat dat voor ons heeft gedaan… 😊

De eerste set gingen we meteen goed van start! Een knallend begin leidde al gauw tot een mooie voorsprong van een aantal punten. Bovendien werd het ook al meteen duidelijk dat het een wedstrijd van mooi niveau zou worden! Sterke services, heerlijke snoeiharde aanvallende acties en top stofzuigerwerk heeft ervoor gezorgd dat we de eerste set onze voorsprong niet af hebben gegeven! We hadden lekker ons eigen spel gespeeld en BAM 25-20 op de teller!

Dat ging goed! Misschien wel te goed… Het begin van de tweede set leken we haast een beetje overmoedig geworden en we hadden een slordig begin. Gelukkig zag de coach dat op tijd in, kwam er een vroege time out, en gingen we met de mindset gereset weer het veld in. Opnieuw vochten we keihard voor elk punt en de kleine achterstand werd ingehaald. Apollo is een goed team en zij lieten dit niet zomaar gebeuren. Zo liepen ze een aantal keer een paar punten uit. En kwamen wij een aantal keer weer een paar punten terug. Helaas hadden zij hierdoor wel constant net de overhand in deze set en wonnen ze hem nipt met 22-25.

Oke, geen voorsprong in het begin weggeven, blijven knallen en dan zitten we goed! En hoe goed zaten we in deze set! Apollo had helemaal niets te zeggen tegen een vette service serie van Shannon, gevolgd door een net zo’n vette serie van Noré! Wat voelden we ons goed en wat ging het toch lekker, 8-0…. 15-3… Dat zit wel goed! Geen overmoed in deze set, waar we weten dat we soms voorsprongen hebben weggeven, waren we dat nu absoluut niet van plan! En met 22-13 op de teller, stonden we er lekker voor. Apollo had in ieder geval de moed ook nog niet opgegeven en de midden nr 14 zette haar beste beentje voor in haar service. Hierdoor maakten we het nog een beetje spannend voor onszelf, maar hell no dat wij deze set gingen afgeven. HOPPA 25-18 voor ons!!!

Dan de 4e en hopelijk laatste set. Beide partijen gingen er nog maximaal voor. Apollo wilde met meer dan 1 punt naar huis en wij wilden niet wéér een 5-setter. Toch liep het even wat minder soepel bij ons. Er werden wat meer fouten gemaakt en aanvallend kwamen we wat minder aan scoren toe. Zo keken we richting het eind van de set tegen een achterstand van 15-22 aan. Hmmm…. toen gebeurde er twee dingen: 1. de dubbele wissel. 2. De wijze woorden van Shauny “het is pas voorbij op de 25 en als zij terug kunnen komen, dan kunnen wij dat ook!” En of we dat kunnen! Ook spellie Iris heeft een service van heb ik jou daar! Bal na bal serveerde ze er met de volle focus overheen, en bal na bal was of direct een punt, of kwam heerlijk in het blok van Bo/Ineke/Michelle terecht.

We’re doing it! We’re really doing it!! 18-22 en ook H1 geloofde weer en gingen keihard aanmoedigen… 22-22 en we stonden weer gelijk! 23-22 en we waren niet te stoppen! Ofja… heel even nog dan.. Een foutje door iets te graag willen verdedigen. 23-23. Stay calm & pass-set-attack. En dat deden we! 24-25. 1☝️! 1☝️! 1☝️! EN OOK DIT PUNT PAKTEN WE! 25-23!!!

Juichend en schreeuwend met zn allen het veld in! Wat een wedstrijd! Iedereen heeft bijgedragen aan deze overwinning en man man man wat zijn we er blij mee! Deze 4 nemen wij lekker mee om weer wat hoger op de ranglijst te komen. Opnieuw super bedankt aan iedereen die ons heeft aangemoedigd! Volgende week mogen we ons thuispubliek opnieuw verblijden en wel in een wedstrijd tegen Jumbo van Andel-Ormi DS1. Tot dan! 😁

Delen: