H1 verliest ondanks goede trainingsweek


Je speelt zoals je traint is een veel gehoorde kreet in de trainerswereld en dan meestal in verband met een verloren wedstrijd. Dat dit niet altijd klopt bleek afgelopen zaterdag wel, na een goede trainingsweek en optimale stemming in de kleedkamer vooraf aan de wedstrijd en een goed strijdplan kwam dit op het veld niet tot het gewenste resultaat. Waarschijnlijk ook de reden waarom de deceptie na de verloren wedstrijd goed zicht- en voelbaar was.

Zonder een zieke Wouter en geblesseerde Ben maar wel met ondersteuning van Paul Heumen begonnen zoals gebruikelijk veel later aan de wedstrijd. Julian kon zijn debuut in de basisopstelling maken en liet zien dat hij talent heeft, maakte menige aanval goed af en stond verdedigend zijn mannetje.

Wat was het dan dat we zo teleurgesteld waren over het eindresultaat? We zijn afgetroefd op de meeste fronten doordat we te weinig in ons ritme konden komen tegen een team dat sterk tactisch serveerde, uitstekend verdedigden en aanvallend tot slimme oplossingen kwam en onze blokkering en verdediging goed omzeilen.

De 2deset is het enige moment geweest waarop het gevoel er was voor kansen: opslag werd scherper, rally’s werden gewonnen en tot 19-18 zat de winst erin. Serve fout -19-19 met daaropvolgend set-up fout,  passfouten rally verlies en eindigend met foute serve 23-25.

Daarna viel het doek voor het team en konden we de teamgeest en werk spirit niet meer opbrengen en Bovo kon naar hartenlust combineren.

Een dag om snel te vergeten en ons de komende weken weer op te richten zoals de Zeeuwen in hun

vaandel dragen Luctor et Emergo: Worstel en kom boven.

Delen: