H1 wint 2e wedstrijd op rij, 2 wedstrijden voor D1


BVC – Heren 1

Voor de tweede keer achter elkaar weer naar het Oosten met een fitte selectie. Dit keer naar het gezellige en altijd sfeervolle thuishonk van de routiniers in Barchem. Een team waar we altijd mooie wedstrijden tegen spelen met nu een extra lading omdat we punten moeten sprokkelen en de info vooraf was dat de sterke en lange diagonaal niet inzetbaar was.

Ondanks het enthousiasme en volle overtuiging bij ons dat we er fel tegenaan zouden gaan, begonnen we dramatisch en moest Harry bij 8-4 al in een time-out vluchten. Dit hadden we blijkbaar nodig want Tsjarco, Arne zorgden met hun goede service dat we rally’s gingen winnen 12-12. Tot aan 15-15 ging het gelijk op, waarna Tsjarco wederom onze gastheren onder druk kon zetten en wij in de contra aanval door een strek en slim spelende Wouter een gaatje konden slaan: 15-18. Met de eer aan Tom (voor een goed spelende Bram) om met opslag de set uit te maken, mislukte helaas echter de volgende side-out was raak 21-25.

Een goed begin dat we doorzetten in de 2de set waar het meest kenmerkend was dat Pim zijn hersenen nog niet in goed contact met zijn lichaam als het om passing ging, er ging nogal eens wat mis. Alles resulterend in een gelijk opgaande strijd van 15-15 tot aan 22-22. De eindfase lagen de kansen toch aan onze kant Senna serveerde naar 23-24 en daarna verschillende foutjes; passing, verkeerde keuze set-up van zeer goed spelende Sjoerd en foute aanval ergo 26-24.

Set 3 herstellen we goed en blijven we tot 15-18 steeds voor hen uitlopen. dan is er een ommekeer en weten zij ons serverend onder druk te zetten en bij 19-18 eerste time-out. Hierin spreken we af dat we de passopstelling aanpassen, het eerste effect lijkt goed alleen komen we niet tot scoren met de aanval, Ben en Iskander ingewisseld, waarbij eerstgenoemde naar 24-25 serveert en we wederom kansen hebben echter het scenario uit de voorgaande editie zich herhaalt 28-26

Set 4 laat eindelijk zien in punten dat we gegroeid zijn individueel en als team. Met Tom voor Bram om te kijken of we blokkerend op hun sterke midaanvallers wat in de melk te brokkelen krijgen. We lopen uit naar 8-15 en in de eindfase met Iskander voor Sjoerd krijg blokkering en aanval aan het net een extra dimensie: killblock en doorslag bal Iskander draagt bij aan 18-25 winst.

Eindelijk weer eens een 5de set Iskander, Tom blijven staan en een blok Arne/Iskander en individueel blok laatste zorgt ervoor dat we met 7-8 wisselen van speelhelft. De ploegen doen nauwelijks iets voor elkaar onder en bij 10-9 is er nog even een time-out nodig om de focus weer scherp te houden en bij 10-10 komt Sjoerd er weer in en scoort gelijk met zijn opslag een puntje 11-11. Bij 12-13 mag Tom nog een keer de aanzet geven tot het afmaken van een set, doet dit nu na een time-out tegenstander door een ace te slaan 12-14. Met 12-15 kunnen gaan deelnemen aan het bierfestijn met bockworst van BVC.

Virtueel zijn we al een plaatsje gestegen, aankomende zaterdag zijn er weer nieuwe kansen tegen Bovo.

 

2 Wedstrijden in 1 week voor Dames 1 

 

Dinsdag 12-02: Jumbo van Andel-Ormi DS 1 – Pegasus DS 1

Zoals wel vaker voor komt bij verplaatste wedstrijden, mochten we op een heerlijk bewolkte dinsdagavond aantreden in Epe om een wedstrijd te spelen tegen de hekkensluiter van het seizoen. Waar een doordeweekse avond soms het trainingsgevoel op wekt, zorgde Ormi voor lekkere inspeelmuziek, waardoor de sfeer er goed in kwam.

Zo begon de eerste set vol vertrouwen, immers op eigen kracht zouden we deze ploeg moeten kunnen verslaan. Toch begon de wedstrijd wat moeizaam, de eerste set ging gelijk op en we kwamen er niet lekker doorheen. Zelfs zodanig dat we een paar puntjes achterstand opliepen. Enkele wissels later, zat de sfeer en de swung er wel lekker in en haalden we de achterstand in! Resultaat: eerste set binnen met 20-25.

En zo maar door naar de tweede set en nu niks meer laten lopen! En dat lukte! Door een flinke servicedruk neer te zetten tegen Ormi, zijn ze de rest van de wedstrijd spoorloos geweest. Hier en daar nog een mooie rally, mocht het tij niet keren voor ze. Wij hadden immers een flinke druk, lage foutenlast en een grote drive om 5 punten mee naar huis te nemen. Voor we het wisten, stond er dan ook al ineens 11-25 op de teller. Lekker hoor!

Why change a winning plan? Lekker die druk erop houden en dan komen we er wel. Wat valt er meer te vertellen over deze set… Ook hier lukte het. Door onze druk kwam Ormi er niet door heen, en waar een derde set soms nog wel eens voor gevaar zorgt, leek dat nu absoluut niet het geval. Zo kon ook deze set gewonnen worden met ruime cijfers: 12-25.

Dan de vierde en laatste set. In de derde set hebben we de dubbele punten al gepakt, maar de vierde set is natuurlijk ook nog van uiterst belang om alle belangrijke puntjes mee naar huis te nemen. Al helemaal gezien we de wedstrijden daarvoor van de teams boven ons hadden verloren. Uiterst belangrijk was dan ook om de focus hoog te houden en ervoor te zorgen dat Ormi ons niet ineens zou verrassen in de laatste set. En dat lukte goed! Weer pakten we al erg vroeg een ruime voorsprong, welke we in geen mogelijkheid hebben afgegeven. Op ons match-point wist Ormi nog een paar puntjes te scoren, maar geen die ons in gevaar brachten. Eindstand: 18-25.

Tegen het laatste team van de competitie, kan het nog wel eens een lastige wedstrijd worden. Slordigheidjes die erin sluipen, veel eigen fouten. Gelukkig hadden we hier alleen last van in de eerste set en hadden wij daarna volledig de touwtjes in eigen handen! Zo konden we weer met de volle 5 punten naar huis, en waren we weer redelijk op tijd thuis in Nijmegen J. Training van de dag erop zou zijn ter voorbereiding van de zaterdag, waarop we weer mogen aantreden tegen Rivo Rijssen DS 1.

 

Zaterdag 16-02: Rivo Rijssen DS 1 – Pegasus DS 1

Op een mooie zaterdagmiddag, welke wel echt mooi was en waar menigeen mogelijk de middag op het terras heeft doorgebracht, mochten wij ruim een uur in de auto karren naar Rijssen. Daar wachtte de wedstrijd tegen de nr 4! Aangezien wij na dinsdag 3stonden, zou dit weer een mooie wedstrijd beloven.

Met die instelling begonnen we aan de wedstrijd! Althans, dat was de bedoeling, want de overtuiging zat er niet helemaal in. Zo kwamen we al gauw op een achterstand uit, die ook moeilijk weg te werken was. Op 15-09 echter, gebeurde er iets interessants. Er werd een opstellingsfout opgemerkt door de tellers! Nr 6 was de set begonnen, terwijl volgens het opstellingsbriefje nr 4 erin had moeten staan… Volgens de regels betekent dit dus dat Rijssen de gehele set opstellingsfout heeft gehad en terug moet naar de stand waarop dit begon: 0-10 voor ons dus! Echter, zoals het publiek al liet horen vanuit de luidsprekers, “het duurt te lang”, de scheids had moeite met de regels volgen blijkbaar. Zo besloot hij dan ook uiteindelijk er 14-10 van te maken… Niet helemaal goed dus en reden voor ons om na de wedstrijd bezwaar te maken bij de Nevobo.

Dat terzijde werd de wedstrijd wel doorgespeeld. Omdat er een grote kans is dat de wedstrijd opnieuw gespeeld moet worden vanaf 0-10 (we hebben nl video’s en foto’s als bewijs J) zal ik hier niet te ver uitweiden over de resultaten in deze wedstrijd, die overigens niet ons beste spel heeft bevat. In ieder geval met 1 puntje naar huis gegaan: 25-18, 25-07, 25-20 en 25-19.

Delen: