Hard gestreden, maar beide eerste teams verliezen


Pegasus  – VVH

Ondanks dat de competitie nog maar 6 wedstrijden op gang is, stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. Belangrijk in de zin van niet alleen de punten maar voornamelijk in de zin van kunnen we ons niveau halen. Met het niet kunnen spelen van Pim vanwege een elleboog blessure kwam er al een kleine kink in de kabel. Met Stijn Wolters (libero talent h2) als vervanger zie je dat – ondanks zijn goede spel – de afstemming in pass posities soms verwarring oplevert.

De eerste set is het duidelijk dat het een strijd wordt niet alleen volleybal technisch maar ook verbaal intimiderend (niet vervelend). Beide teams zijn jong, waarbij VVH met spelverdeler en middenman wat meer ervaring heeft. Het is dan ook een gelijk opgaande strijd tot 11- 11 als Ben met een sterke opslag een gaatje slaat 14 – 11. Bram, die een sterke wedstrijd speelt, doet er met zijn service een schepje bovenop met o.a. 2 aces 18-12. Om definitief door te drukken wordt Sjoerd ingezet om drie aanvallers aan het net te hebben. In tegenstelling tot voorgaande edities pakt dit onvoldoende uit en bij 21-20 komt Tsjarco terug en halen we de 25-22 winst binnen.

Set 2 kenmerkt zich door onzuiverheden in passing, afstemming midaanval en buitenaanval die teveel fouten maakt in aanval en blokkering en bij een stand van 8-12 loopt VVH verder uit en kunnen we ook met wissels het tij niet keren 20-25.

Set 3 starten we slecht, Arne die ook goed speelt heeft problemen in afstemming met spelverdeling en komt niet tot direct scoren, waarbij de rally ook nog verliezen 3-6 achter. Opslag van Tsjarco zet de ommekeer in en met killblok Senna komen we op 6-7. Daarna trekken we door tot  19-16 en dan komt het breekpunt  Ben raakt geblesseerd en moet gewisseld worden. Gevolg 7 fouten in de eindfase op verschillende techniek gebieden 21-25 verlies.

De vierde set lijkt het er op dat we ons kunnen herpakken. Julian die bij 5-6 Senna even kort vervangt in de passer/loper positie pakt het goed op tot 10-13. In die fase sluipen er weer fouten in, Sjoerd die het spelverdelen overneemt van Iskander en Tom die Arne op midden vervangt pakken het goed op, maar kunnen door fouten in aanval en onzuivere blokkering aan de buitenkant het tij niet keren 12-17. Wouter – die aanvallend zijn dag niet had – gaf met een sterke opslagbeurt nog hoop op aansluiting 17-22, echter wishfull thinking: 19-25  verlies.

Conclusie er is beter gespeeld dan vorige week, en als team realiseren dat op dit moment we teveel foutjes maken om winst binnen te halen. De kunst  voor het team zal zijn, hoofd koel houden,  kijken naar de goede dingen, hard werken, plezier blijven houden, we weten wat we in onze mars hebben.

 

Pegasus DS1 – SV Dynamo Apeldoorn DS2

Na een 2-3 verlies vorige week tegen Lutheria, en een zeer geslaagd teamweekend, hebben we weer hard getraind voor de volgende thuiswedstrijd. Deze week mochten we de dames van Dynamo verwelkomen in de Ark van Oost. Dit team stond ook dicht bij ons op de ranglijst, wat betekende dat we weer volop aan de bak moesten.

De eerste set gingen we sterk van start. Door een goede servicedruk van ons en uitstekend pass- en verdedigwerk, zorgde ervoor dat de aanvallers heerlijk bediend konden worden en de ballen een voor een op de grond kregen bij de dames uit Apeldoorn. Zo hadden we al gauw een voorsprong van een aantal punten.  Richting het einde van de set, maakten we het onszelf nog even moeilijk door Dynamo terug te laten komen, maar de setwinst hebben we nog netjes opgepakt. 25-21 hoppa! Op naar meer!

De 2en 3set lieten een soortgelijk beeld zien. Het begin van de set ging erg gelijk op, waarna Dynamo een voorsprong pakte, die wel uitliep tot 5 punten (11-16 in beide sets). We moesten net wat meer geven en na een dubbele wissel, kwamen we weer sterk terug. In de tweede set stonden we net 1 puntje voor toen de dubbele wissel werd teruggedraaid. Dit was genoeg om door te pakken en met 25-23 was deze set ook voor ons. In de derde set stonden we 20-22 achter na de terugwissel en waren we klaar om ook deze set nog door te pakken. Er werd nog keihard voor gewerkt, maar helaas zat dat er net niet in. 23-25 verlies in de 3set.

Dan maar 4 punten in eigen huis houden en die 4eset pakken. Dat leek heel goed te gaan. In deze set stonden we erg lang met 2 puntjes voor, dat zijn er in principe precies genoeg om te winnen. Toch verslapten we weer even richting het eind, waardoor Dynamo de voorsprong over wist te nemen. Na een time out gingen we weer met extra kracht terug het veld in en werd ook opnieuw een dubbele wissel benut, maar helaas mocht het weer net niet baten: 22-25.

Dus weer een 5 setter… Hup knallen! Deze set ging goed. Deze set ging lekker en we hadden telkens een kleine voorsprong. Tot er op 11-10 een opstellingsfout werd opgemerkt… Van ons…. Van 3 punten terug… En toen was het ineens 8-11. Maar wij zijn vechters! Wij zijn strijders! En wij laten ons niet kisten! De 8-11 achterstand werd direct omgebogen tot een 11-11 gelijk en we gingen deze set alsnog pakken, toch?! So close and yet so far, iets te veel foutjes in de slotfase en toen was het 13-15.

Voor de tweede week op rij hebben we hard gewerkt en hebben we er net niet uit kunnen halen wat er in zit. Onszelf belonen moeten we nog iets meer leren, maar desniettemin hebben we weer een prima wedstrijd gespeeld en 2 punten behaald. Nu wordt het weer tijd om hard te trainen en volgende week weer een keer de winst te behalen, in Eibergen. Supporters bedankt en tot volgende week!!

Delen: