Hard work pays off: H1 wint van nr 3


7 december: Pegasus – Divo

Het is alweer een week geleden, maar nog steeds kunnen we ervan nagenieten: de prachtige wedstrijd van Heren 1 tegen Divo HS1 in de Ark van Oost. Lees hier het verslag terug, geschreven door Björn Proost!

Op papier was het de nummer drie tegen de nummer laatst en zou het een lastige wedstrijd voor ons moeten worden daar was het in de wedstrijd precies het tegenovergestelde. En was het een lastige wedstrijd voor Divo en wonnen we met 3-1.
De tegenstander speelt al een paar jaar samen en was het mooi om te zien dat er bij de gelouterde ploeg verjonging plaats heeft gevonden dit jaar. Het team wat gehavend was met een gemis aan een aantal spelers op cruciale posities draagde dit niet als excuus aan. Zo hebben ze met hun standaard spel niet voor niets genoeg punten al gehaald en zouden we graag qua aantal hebben geruild.

Het was deze dag gelukkig voor ons niet hun dag en daardoor konden we met degelijk spel op drie een drie nul voorsprong komen. De eerste leek niet veel in gevaar te brengen en bleken we een ware luis in de pels voor hun aanvallende inspiraties.
De tweede set was spannender en gaf het inzicht dat we konden winnen na de eerste set wat meer gespannen situaties en was er te veel spanning waardoor er in het begin te veel fouten werd gemaakt. Goed was om te zien dat aan het eind van de set we de juiste zakelijke insteek kregen om de set binnen te slepen. De derde set was het verzet gebroken en lukte niets meer bij Divo en viel alles bij ons goed dit zorgde ervoor dat de vierde set er te gemakkelijk werd gedacht over het extra puntje dat nodig was. Al met al zetten we de lijn door en moeten we keihard blijven werken om de lijn vast te houden om doelstellingen te halen.

Delen: