Heren 1 pakt eerste paar punten


Vanaf het moment dat het voorzichtig aan weer mogelijk was om teamsport te beoefenen, stonden de mannen van Heren 1 alweer samen op het (beach)veld om topfit de zomer in te gaan. Na een lange periode van alleen maar trainen, konden ze afgelopen zaterdag eindelijk laten zien wat ze waard waren tijdens de 1e wedstrijd van de competitie tegen DIOS. Werpt het spartaanse zomerprogramma haar vruchten af in de competitie? Lees hieronder het wedstrijdverslag van trainer/coach Björn Proost. 

Een verdubbeling van het aantal punten van vorig jaar: dat was na de wedstrijd van zaterdag een feit! En er waren zeker meer pluspunten, maar de 2-3 verlies tegen onze Dinxperlose gasten was na de eerste set niet onverwacht.

De eerste set kenmerkte zich vooral door lang oponthoud vanwege administratieve plichtplegingen. Het was allemaal erg onduidelijk en het duurde lang voordat we het spel konden vervolgen. Er werd degelijk slecht gespeeld: wij konden redelijk ons spelletje spelen en de tegenstander maakte vooral veel fouten met de service en was zoekende waar de bal te plaatsen. De eerste set was dan ook een overduidelijke overwinning voor ons.

Aangezien we in de eerste set hadden bewezen veel uit het vertoonde spel te kunnen halen, hebben we in de tweede set getracht een kleine aanpassing in de opstelling te maken zodat we meer variatie hadden op midden. Wat op papier een goede vondst was, bleek inderdaad ook alleen theoretisch geslaagd. Het kwam helaas niet terug in de score. De punten gingen naar de tegenstander en daarmee ook de set.

De derde set was niet anders en ook wissels konden het niet helemaal brengen. Ik zeg ‘niet helemaal’, want aan het einde van de set ging het toch de goede kant op. Er waren een aantal spelers die de set toch verdienstelijk uitspeelden, maar de afstand was te groot om de set nog binnen te halen.

Wel was het set drie die als springplank kon worden gebruikt voor set nummer vier en daarmee werd de vierde set binnen gehaald. Onze gasten leken zich al te berusten in een vijfde set. Helaas is de vijfde er een op zichzelf, werd hij gekenmerkt in effectief spel van de tegenstanders en hebben we negens de kans gezien om dat om te draaien. Pegasus – DIOS : 2-3.

Delen: