Heren 1 pakt winst!


Voorwaarts – Heren 1.

Voorwaarts naar het Oosten voor een zeer belangrijke wedstrijd waarin de volle buit binnengehaald moest worden. De voortekenen waren niet gunstig, slechts 1 incomplete training deze week door ziekte van Harry, Iskander, Ben, Tom allen griepklachten, knie Tsjarco en Pim die te vroeg gestart was vorige week en daardoor weer zijn hersenschudding activeerde. Met Akira als vervangend talent voor de libero positie was iedereen op Ben na inzetbaar en de strijdvaardigheid was optimaal.

Sjoerd zette met zijn opslag gelijk de toon, hij zorgde dat tegenstander rally moest spelen die wij zonder pardon afmaakten 0-5. Tsjarco dacht dat kan ik ook en zorgde voor een 6-13 voorspong. Een foute beslissing van de (voortreffelijk fluitende) scheidsrechter in ons nadeel, leek ons even uit het evenwicht te halen, een mindere opslag, aanvals fout, Bram die aanvallend goed speelde, maakte net een foutje 16-19. Iskander en Julian ingezet en eerstgenoemde scoort gelijk met ace, Tom voor blokkering Bram en we halen 20-25 het eerste wedstrijdpunt binnen.

Set 2 lijkt of we niet attent genoeg zijn tot aan 7-8 loopt het gelijk op door onzorgvuldigheid op verschillende fronten. Bij een 13-15 voorsprong Tom aan het et erin voor de blokkering, is het Sjoerd die met zijn opslag  het gat slaat 14-20. Een misverstand in passing tussen Akira (die een goede wedstrijd speelde) en Tsjarco was de inleiding tot een fase waarin  we aanvalsfouten gingen maken, spelverdelen iets minder secuur en zo was  de 2de time-out nodig bij 21-22 om de orde te herstellen. Onvoldoende! We hielpen Voorwaarts in het zadel en aan setwinst 25-23.

Een flinke domper. Hoe gaat het team dit verwerken? Nou op een puike manier: de agressie straalde er vanaf en Sjoerd liet zien hoe sterk hij gegroeid is: formidabele 1-handige setups en mooie spreiding waardoor middenas goed kon scoren liepen we uit naar 8-15 voorsprong. Met Iskander en Julian aan het roer maken we de set af 20-25.

Set 4 moest Senna even wakker worden aan het begin van de sets, maar een keer wakker 5 opslagen (1 ace) produceren en de voorsprong was een feit 6-12. Met Tom voor Bram aan her net erin kregen we blokkerend wat meer in de melk te brrokkelen en haalden we met 15-25 vier punten binnen. Knap gespeeld met toch een beetje teleurstelling dat we niet de volle buit gepakt hebben.

Delen: