In Memorian Myrthe Serra


In Memorian

Afgelopen week bereikte ons het verdrietige nieuws dat ons jeugdlid Myrthe Serra op 5 februari jl. is overleden.

Myrthe is begonnen met volleyballen bij het CMV van Pegasus. Samen met haar vriendin Evi bracht ze direct een hoop gezelligheid mee naar de training. Voor de training werden de trainers en teamgenoten bijgepraat over de belevenissen van die week en ook tijdens de training bleef duidelijk dat gezellig kletsen, grapjes maken en op creatieve wijze een oefening invullen, tot de kwaliteiten van deze dames behoorden. Dat stelde ons als trainers soms tot de nodige uitdagingen, maar met de aanstekelijke lach en de puppy-achtige blikken, werden de ondeugende streken van de dames al snel vergeven.

Later werd ook vriendin en klasgenoot Lotte overtuigd dat ze moest komen volleyballen. Samen met de andere meiden vormden ze een ontzettend leuke groep, waar ook steeds fanatieker gevolleybald werd. Dat resulteerde zelfs in een kampioenschap bij niveau 4. Terecht dat de meiden daar supertrots op waren!

Helaas kwam in 2019, kort na het volleybalseizoen, het bericht dat Myrthe leukemie had. Uiteraard werd er ook vanuit de volleybalvereniging meegeleefd en geregeld kaartjes en kleine attenties geregeld. Zelfs het Nederlands Volleybalteam wilde haar graag een hart onder de riem steken en regelden een mooi volleybalshirt met alle handtekeningen. Na een spannende ziekteperiode, was iedereen superblij dat het uiteindelijk steeds beter ging met Myrthe. Ze kon weer vooruit gaan kijken en had grootse plannen. Heel fijn dat we haar na een poosje ook weer konden begroeten bij meisjes C van Pegasus en ze het volleybal weer op kon pakken.

In het voorjaar van 2021 bleek de leukemie helaas terug. Dit keer bleek na opnieuw een serie zware behandelingen, dat Myrthe niet meer beter zou worden.

We gaan haar missen en koesteren de mooie herinneringen.

Wij wensen haar ouders, broers, familie en bekenden veel sterkte toe met dit grote verlies.

Delen: