Jeugdteams niet door bij NOJK, Dames 1 wint van koploper


Pegasus jeugdteams strijden bij het NOJK

Zaterdag 5 januari vonden de eerste rondes plaats van de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen. Meer dan 800 jeugdteams speelden door het hele land wedstrijden. Onder hen waren twee jeugdteams van Pegasus, die afreisden naar verschillende locaties in Nederland om hun beste beentje voor te zetten tegen hun leeftijdsgenoten. Het werd een bloedstollend spannende dag…

De Jongens A en Meisjes C reisden helemaal af naar Veenendaal en De Lutte voor een volle dag met wedstrijden. De Jongens A verloren de eerste wedstrijd tegen VCE/PSV, pakten een mooie winst tegen Ledub, maar verloren de laatste wedstrijd weer van HHC. Helaas moesten ze bij de laatste wedstrijd hun meerdere erkennen in VC Polaris, waardoor ze niet door mogen naar de volgende ronde.

De Meisjes C startten met een mooie 2-0 winst op Set Up ’69. Daarna speelden ze een super spannende wedstrijd tegen Vios Beltrum. Helaas verloren ze de laatste wedstrijd tegen Dynamo Apeldoorn, waardoor het ze helaas toch nét niet gelukt is door te gaan naar de volgende ronde.

 

Wevo DS 1 – Pegasus DS 1

Doordat we 2 weken geleden met 4-0 de laatste wedstrijd van 2018 hadden gepakt, konden we volop genieten van de feestdagen. Iedereen kon zich lekker dik eten met Kerst en feesten met Oud&Nieuw. Spelletjes werden gespeeld, party’s gecrashed en op 2 januari werd de koude sporthal alweer gebruikt voor de training. 1 training om ons klaar te maken voor de wedstrijd tegen de nummer 1. Mentaal waren we er in ieder geval al wel klaar voor!

De eerste set begonnen we erg sterk. Dit ondanks een klein technisch mankement aan de auto van Inge, waardoor 5 teamgenoten een uur lang moesten wachten op de wegenwacht. Zo begonnen we 30 min later, maar wel met volle focus, lekkere servicedruk en we hadden er zin in! Op deze manier lieten we Wevo al gauw een flink eind achter ons en werd de eerste set eenvoudig gewonnen met 17-25. Lekker begin!

De tweede set ging iets moeizamer. We scoorden minder makkelijker en Wevo leek ook wat beter in het spel te komen. Alsnog hebben we ons in deze set geen moment in gevaar gevoeld en bleven we lekker de puntjes scoren en de servicedruk erop houden. Zo werd set 2 alsnog vrij eenvoudig op een soortgelijke manier gepakt met 22-25.

Toen de beruchte set 3, die we al vaker hebben laten liggen en waarvan we dus weten dat we extra onze koppies erbij moeten houden. Maar ja, weten en doen… Vanaf het begin van deze set begon het al te rommelen. Minder druk in de service, mindere passjes en setjes en minder makkelijk de bal op de grond krijgen. Hoewel dit nog wel voor mooie rallies zorgde en het begin gelijk op ging, sloeg onze tegenstander halverwege de set een flink gat. Hierdoor keken we ineens tegen een achterstand van 22-15 aan. Niet om er trots op te zijn, maar we hebben voor hetere vuren gestaan! Dus we bleven ervoor knokken! Hiermee konden we nog wel een groot deel van de achterstand wegwerken, maar setwinst was niet meer te behalen: 25-21.

Alright, zonde, maar dan toch lekker met 3-1 winnen van de nr 1?! En met die instelling gingen we de laatste set in. Het gevoel van “wij pakken jullie” was weer terug, net als de rust en onze druk op de dames uit Weerselo. Net als in set 1 werd er vroeg een klein gaatje geslagen en liep het ongelooflijk lekker bij ons. Ergens rond de helft van de set begon Shannon met serveren en toen was het verzet gebroken. De service werd overal neergelegd waar Wevo er niet bij kon: en jij mag ketsen! En jij mag ketsen! Bam 10-21 voorsprong! Zo kreeg Marrit, de helpende hand van de dag uit dames 2, ook nog een paar puntjes meedraaien. Door een blokpuntje van haar op 15-23 en vervolgens een aanvallend puntje erachteraan was de set- en wedstrijdwinst binnen met 15-25! Hoppa!

Al bij al was het voor ons een prachtige wedstrijd, waarin we heerlijk hebben gespeeld. Menig supporter zal misschien spijt hebben gehad dat ze niet 1,5 a 2 uur hebben gereden om te komen kijken, want wat is het toch lekker om met 1-3 te winnen van de huidige nr 1. Als laatste nog wat extra credits aan onze midden speelsters: ondanks het 3-mansblok van Wevo, wisten jullie de koppies hoog te houden en dan maar wat minder mooi, maar wel hard nodig, te scoren, toppers! Nu weer tijd om lekker te trainen, volgende zaterdag te rusten, en daarna thuis te knallen tegen Halley DS 1. Tot dan!

Delen: