CMV

 

Welkom bij de CMV-afdeling van Pegasus!

De CMV-afdeling richt op het leren volleyballen aan kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Pegasus maakt gebruik van de Cool Moves Volley (CMV) methode. Dit is een methode van de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo), waarbij de kinderen spelenderwijs leren volleyballen. CMV start bij niveau 1, waar leren vangen en gooien centraal staat. Niveau 6 is het hoogste niveau. Op dit niveau kunnen de kinderen technisch correct een bal onderling overspelen en over het net spelen.

De CMV–afdeling bestaat uit ongeveer 60 kinderen die elke zaterdag met veel plezier komen volleyballen. Op dit moment worden de trainingen in vijf groepen en door twee trainers per groep gegeven.

De trainingen vinden plaats op zaterdagochtend en woensdagmiddag in sporthal De Ark van Oost, Cipresstraat 154 te Nijmegen, en worden geleid door Onno Rijkers. Alle CMV-kinderen trainen tegelijkertijd:

Woensdag 16.15 -17.30 uur Niveau 4 – 6 (leeftijd: 9 – 12 jaar)
Zaterdag 10.00 -11.15 uur Niveau 1 – 3 (leeftijd: 6 – 9 jaar)
Zaterdag 10.00 -11.30 uur Niveau 4 – 6 (leeftijd: 9 – 12 jaar)

Een keer per maand wordt er op zondag een toernooi georganiseerd, waar de kinderen tegen teams van andere verenigingen spelen en zo kunnen laten zien wat ze geleerd hebben op de trainingen. Er is een jaaragenda beschikbaar voor een compleet overzicht van de toernooien.

Train je mee? 

Kinderen die interesse hebben om te leren volleyballen, kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar tc.cmv@pegasusvolleybal.com. De coördinatoren voor het minivolleybal bij Pegasus nemen dan contact op. Er is altijd de mogelijkheid om drie proeftrainingen te volgen.