Pegasusnieuws: Trainersduo D1 en D2 bekend!


Toptrainers-duo Eric Robbers en Arno Lippmann getekend voor seizoen ’23-’24

Met trots laten we weten dat Eric Robbers en Arno Lippmann volgend jaar een trainersduo zullen vormen voor de trainingen van Dames 1 en 2. De aanstelling van deze zeer ervaren trainers draagt bij aan de sportieve ambities die we de komende seizoenen voor de prestatielijn verder willen uitbreiden. Inmiddels is bekend dat Dames 1 komend seizoen in de Topdivisie gaat spelen!

Eric Robbers
Arno Lippmann

Succes Dames 1

Met de aanstelling tekent Arno Lippmann voor zijn vierde seizoen bij Pegasus. De fanatieke trainer en coach wist samen met Dames 1 in korte tijd een hoog niveau te bereiken. Dames 1 heeft na een succesvol seizoen de 2e plek weten te bemachtigen in de 1e divisie A en inmiddels is duidelijk dat die sportieve prestaties zijn verzilverd met promotie naar de Topdivisie. Nog nooit eerder eindigde een Pegasusteam zo hoog. Volgend seizoen zal Arno zich nadrukkelijk bezighouden met talentontwikkeling als hoofdtrainer van Dames 2. Daarnaast zal hij 1x per week de training van Dames 1 verzorgen en blijft hij aan als coach van Dames 1.

Versterking Eric Robbers

Eric Robbers zal Arno komend seizoen versterken als trainer van Dames 1. Eric heeft veel ervaring als trainer/coach en bracht meermaals zijn teams naar promotie (bijv. Halley, Orion, en VCV). Ook coachte hij het nationale jeugdteam van Noorwegen, en is al jarenlang betrokken in de werkgroep talenontwikkeling topvolleybal van de Nevobo. In het dagelijks leven werkt Eric als onderwijskundige op de Radboud Universiteit, Universiteit Antwerpen en Lectoraat Quadraam.

Eric zal twee keer per week de trainingen van Dames 1 verzorgen. De training van Dames 1 zal tegelijkertijd plaatsvinden met Dames 2, zodat waar nodig of mogelijk uitgewisseld kan worden, of speelsters positie-specifiek kunnen trainen.

Ontwikkeling van talent – in en naast het veld

Het bestuur is zeer te spreken over de aanstelling van deze twee toptrainers. Voorzitter Paul Klaassens: β€œMet dit duo kunnen we niet alleen het niveau van onze damesprestatielijn verbeteren, maar ook jonge, talentvolle trainers krijgen de kans in de leer te gaan bij de twee heren. Zo werken we ook aan een nieuwe generatie toptrainers binnen de club.” Na afloop van het seizoen wordt direct gestart met het vormgeven van de nieuwe teams. We wensen Arno en Eric veel succes en volleybalplezier toe.

Wil je komen proeftrainen bij Dames 1 of 2?

Stuur een bericht naar: tc.dames@pegasusvolleybal.com.

Delen: