Regen op zaterdag kan de pret niet drukken: Winst voor H1 én D1!


Rivo – Pegasus verschijnt er licht in de duisternis?

Op naar de wijzen in het Oosten met Akira als extra libero, omdat Pim mogelijk nog last van zijn elleboog had, met als doel ommekeer in onze wedstrijdresultaten. Iskander na een weekje ziek wel aanwezig en deels inzetbaar, betekende dat Sjoerd de hele wedstrijd de kar moest trekken.

In de wedstrijd bespreking was iedereen het er over eens dat vandaag de victorie zou beginnen.

Helaas waren we de eerste set vergeten wanneer je wilt winnen,  je dan niet zelf zoveel fouten moet maken en de winst op een presenteerblaadje afgeeft: 25-10

Set 2 zijn het Wouter, Arne, Sjoerd die met sterk serveren ons naar een 9-15 voorsprong leiden, passfouten en ongrijpbare aanvaller Rivo keert het tij 17-16. Iskander en Julian zorgen dat we als team tot 21-21 weer gelijk komen en in een spannende eindfase zorgt Wouter met serveren voor zoveel druk dat Tsjarco de laatste smash mag geven 24-26.

Set 3 zetten we door en slaan een gaatje 2-6. Toch zijn het onze onnodige foutjes die – soms na lange rally’s – de gastheren kans geven voorbij te streven 11-10. Na 13-13 lopen we uit met 4 punten verschil, Arne aanvallend en blokkerend een van de uitblinkers vandaag en een paar mooie blokkeringen van Julian op de befaamde sterspeler van Rivo brengt ons op 17-19 voorsprong.

Door weer een scheidsrechterlijke beslissing (scheids floot op zich een goede wedstrijd) in ons nadeel betreffende bovenhands spelen bracht de balans in de stand 19-19 en stoomde Rivo door naar 23-21. Inzet van Akira leverde met zijn debuut nog een 23-23 stand op, daarna ging echter de set alsnog naar de thuisploeg.

Set 4 was qua spelbeeld omgekeerd aan de vorige set en mocht Julian de laatste bal inslaan 23-25

Set 5 was het wederom Wouter die met o.a. een ace de victorie inzette 1-3, Bram vergrootte met goede opslagbeurt de voorsprong naar 6-12 en Senna kon een scorende pipe aanval op zijn lijstje zetten en zo kwam er licht in de duisternis 8-15.

 

FYSIO Eibergen Boemerang DS 1 – Pegasus DS 1

Na een heerlijke autorit van meer dan een uur waren we afgelopen zaterdag aangekomen in Eibergen. Het gevoel binnen het team was goed: vandaag zouden we weer een keer de winst pakken, na twee keer net mis te hebben gegrepen. Zo hoopten we dan. De vorige keer dat we Eibergen tegen kwamen, was niet zo heel lang geleden en toen maakten we het elkaar erg moeilijk, waarna wij net wonnen met 3-2. Eens zien wat we nu gaan doen.

De eerste twee sets speelden we heerlijk. Er heerste zoveel rust, beheersing, vertrouwen en de druk die wij zetten op Boemerang, konden ze niet terug zetten. Zonder echt in de problemen te raken, stonden we al redelijk gauw goed met 0-2 voor, nadat de eerste set gewonnen werd met 18-25 en de tweede set met 17-25.

Toen de beruchte derde set, waarin we al wat vaker een steekje hebben laten vallen. Zo ook nu begonnen we toch aanzienlijk minder sterk aan deze set. Vele malen rommeliger en de druk op de tegenstander was er wat af. De set ging heel gelijk op en meer dan 3 punten hebben we ook niet voorgestaan. Deze drie punten op 19-22 was ook niet genoeg om de set- en wedstrijdwinst te pakken, want Eibergen vocht terug. Op een stand van 25-25 besloot de (te?) strenge arbitrage om een wissel niet door te laten gaan, waarna er een conflict ontstond die in ons nadeel werkte. We probeerden het nog, maar helaas, 27-25 voor de tegenstanders.

In de 4set was het zaak om alles weer los te laten, terug te gaan naar se eigen basis, en vanuit daar weer te knallen zoals in de eerste twee sets. En dat lukte! Heel snel pakten we een comfortabele voorsprong. Eentje die we niet loslieten en die we nog uitbouwden. Diagonaal Michelle heeft in deze set nog even laten zien dat ze zeer all-round inzetbaar is, door de laatste paar punten op Midden in te vallen voor Maike! Niet alleen blokkerend zette ze zo druk, maar ook het laatste puntje maakte met een heerlijke shotbal in de hoek waar niemand stond! Hoppaaaa 16-25 en de winst is binnen!

Een lekkere wedstrijd, waarin er heel veel goed ging! Een donker vlekje in de derde set, maar die mocht de pret niet drukken en deze 3-1 overwinning hebben we dan ook voluit verdiend! Nu weer tijd om ons voor te bereiden op de sterke tegenstander van aankomende week: SSS DS1. Supporters: many thanks and see ya next match!

Delen: