Verlies voor beide eerste teams


Bovo – Pegasus een drama in 3 aktes.

Wie kent het gevoel niet van uitkijken naar een voorstelling, evenement omdat de recensies en verhalen zo positief waren, maar waarbij je eenmaal in  de zaal zit, denkt zal ik maar weglopen of blijft hopen dat het beter gaat worden?

Zo valt onze wedstrijd tegen BOVO ook in deze categorie. We wisten dat zij zeker thuis sterk konden spelen en dat we de druk er van het begin af aan op moesten zetten. Onze beperkte selectie in lijfelijke en lichaamsbeperkte aanwezigheid (Julian niet present, Tom blessure, Bram knieën), startte vol goede moed aan de warming-up en het inslaan, dat zag er goed uit ook gezien de spanning aan de andere kant van het net.

Dan gaat het doek open en de eerste akte van het drama begint: pass fouten, rally verlies, wat gaat er niet fout 14-5 achterstand. Time-out, wissels, blijven stimuleren van de kant geen enkel positief effect: 25-14. Doek dicht.

De tweede akte liep conform de eerste met iets betere cijfers 25-19.

Veel valt er verder niet te zeggen, behalve een kort rentree van Tom vanwege blessure Bram, Iskander die zijn talenten als diagonaal liet zien en Harry die in de derde set als enige oplossing zag:

Heren zeg het maar wat moet er gebeuren?   Een visie die Coniche Zwolle uit de eredivisie hanteert: de zogenaamde zelfsturende teams. Senna nam het woord en sprak team toe, Harry kon de rest van de wedstrijd blijven zitten op de stoel. Na deze interventie had het team in ieder geval meer plezier en na setverlies 25-15, leek de nieuwe strategie in de vierde akte effect te hebben: 2-7 voorsprong. Tot 15-15 ging het gelijk op en daarna was het effect uitgewerkt en na 25-20 ging het licht uit en  konden we met een gevoel van we hebben nu toch wel onze grootste offday gehad richting huis.

 

Lutheria DS 1 – Pegasus DS 1

Yes, daar mochten we weer een keer een uitwedstrijd spelen! Deze keer in De Lutte, wat samenviel met ons teamweekend. Whoehoe! De dag goed begonnen met een lekkere lunch bij Maike thuis en met al een goeie teambuilding oefening achterwege konden we er weer tegen aan. De hal was flink aan de koude kant, maar dat hoeft ons niet te stoppen.

Set een begonnen we niet geweldig sterk. Was het de kou? Was het de focus die we nog moesten krijgen? We zullen het niet weten, maar wat we wel weten is dat Lutheria in deze set ruim als beste naar voren is gekomen. En met een eindstand van 25-18, was de eerste set snel voorbij.

Gelukkig zijn wij echte strijders en hebben we ons goed herpakt. In de tweede set ging het eigenlijk vrijwel de gehele set gelijk op. Tot aan de 22-21 was het opnieuw spannend. Met 22-22 stonden we weer gelijk. En met 23-25 was de tweede set verdiend van ons!

In de derde set pakten we dit door. We hebben er keihard eroverheen geknald en hebben Lutheria 0 seconden rust gegeven en 0 kansen om zich te herpakken. Wat een heerlijke set zeg! Bam, 11-25!

Dat goede spel kunnen we haast niet meer loslaten. Toch, dacht Lutheria “dat goede spel kunnen wij ook laten zien”, en ook zij herpakten zich erg goed. Waar ze de 3set nergens de kans kregen om lekker uit het spel te komen, lieten ze de 4set zien dat zij op alles wel het voortouw konden nemen. En misschien belangrijker nog, dat zij de ballen weer bij ons op de vloer kregen en wij niet bij hen. Want man man man, wat waren ze aan het werken. Net als de 1set ging de 4set dan ook verdiend naar onze sterke tegenstander uit De Lutte, 25-19.

Op naar de 5set dan, dat was ook niet onze eerste van het seizoen dus leggo. Jammer genoeg, kwamen we er weer net niet helemaal uit zoals we wilden en ook deze laatste en beslissende set ging helaas verloren, met 15-9.

Al met al een wedstrijd met een wisselend beeld. Hoewel we niet sterk begonnen, hebben we ons wel grandioos herpakt. Jammer dat we de winst wel in zicht hadden, maar niet hebben kunnen pakken. Better luck again next week! Dan mogen we weer een thuiswedstrijd spelen, deze keer tegen Dynamo DS2. Supporters opnieuw bedankt en tot volgende week! Dan gaan wij nu nog verder genieten van een lekker weekendje teambuilding: #WieIsDeMol.

Delen: