Verslag wedstrijd D1 tijdens Super Saturday


Pegasus DS 1 – Wevo DS 1

Zaterdag stond de tweede topper op rij op het programma, deze keer mochten wij, als nr 3, het opnemen tegen Wevo, de nr 2 van de competitie. Dat beloofde weer een mooie match te worden! Onze Ien was nog steeds aan het genieten van de sneeuw, maar in haar plek kregen we nu hulp van Linda en onze eigen diagonaal Michelle, die stiekem ook wat wedstrijden ervaring heeft op de midden positie. Zo hoopten we het 3-mansblok van Wevo te kunnen gek maken.

Hiervoor hadden we ook de steun van onze mini’s van de week, die voor deze Super Star Saturday onze special guests mochten zijn: Isa en Roos! Beiden mochten ze de eerste bal spelen en hebben ze het publiek laten zien wat een talenten we al hebben bij de club, op zo’n jonge leeftijd, top!

Toen tijd om Wevo gek te maken.

En dat lukte in het begin van de wedstrijd zeker weten! Het was een hele spannende eerste set, waarin wij voor het overgrote deel tegen een kleine achterstand aan keken. Gelukkig, door kei hard te werken in de verdediging, door de servejes heerlijk te passen, door flink wat metertjes te lopen voor de spelverdeling en door top aanvalswerk, werd deze achterstand in gehaald! Het 3 mans blok van Wevo was zo vaak een 2mansblok en soms zelfs een 1mansblok waar dan ook goed van gebruik gemaakt werd! Hoppetee eerste set binnen met 25-22. Niet helemaal clean zoals het zou kunnen, maar binnen is binnen en nu op naar meer.

Ook de tweede set begonnen we met een klein dipje, waardoor we weer een paar puntjes achterstonden. Niet de bedoeling, maar ook niet iets waar we niet omheen kunnen werken. Dus net zoals in set 1 weer keihard ertegenaan en vechten voor die puntjes! Helaas ging het vanaf halverwege deze set de verkeerde kant op. Voor dit punt was het een toffe wedstrijd om goed van te genieten… Na dit punt was ons volleybal plots ruim onvoldoende om dat van Wevo te verslaan. De harde service kregen we iets minder onder controle, het blok van de tegenstander kon ons beter lezen en daardoor konden onze aanvallers er niet meer goed omheen werken. Puntjes scoren werd heel, heel moeilijk. En de puntjes tegen… die bleven maar komen. Zo gingen de volgende 3 sets allemaal erg ruim naar Wevo met 15-25, 16-25 en nog eens 16-25.

Begin van de 4set leken we er nog een 5-setter uit te kunnen trekken, want toen begonnen we met een mooie voorsprong. Jammer genoeg konden we deze halverwege de set niet vasthouden en was het daarna ook in deze laatste en beslissende set voor ons gedaan.

Een wedstrijd met uiteindelijk een teleurstellend resultaat, waar iedereen toch wel had gedacht er meer uit te kunnen halen. Ondanks deze stand, hebben we wel ook onze goede momenten gehad natuurlijk, maar ook vandaag net als vorige week, was onze tegenstander gewoon beter dan wij. We willen Michelle en Linda heel erg bedanken voor de hulp als onze middens! Natuurlijk willen we ook al onze supporters bedanken, die genoeg geluid hebben gemaakt om ons moed in te zingen. Ook alle mini’s heeeeel erg bedankt voor de toffe super-sterren, spandoeken en aanmoediging, aan jullie heeft het niet gelegen!

Gelukkig was het Super Star feestje wel een groot succes, want vele mensen hebben kunnen genieten van een sterk staaltje zang en dans! Zo werd de avond voor ons in ieder geval toch mooi afgesloten!

Tijd om een weekje geen wedstrijd te hebben en daarna op een mooie winterse dinsdagavond aan te treden tegen Ormi! Zien we jullie dan ook weer? 😊

 

Delen: