Vrijwilliger worden?

Pegasus kent veel enthousiaste vrijwilligers. Om de club goed draaiende te kunnen (blijven) houden is het belangrijk dat ook jij je handen uit de mouwen steekt. Benieuwd waar we jouw hulp kunnen gebruiken? Bekijk het hier!

Voor meer informatie kan je altijd mailen naar bestuur@pegasusvolleybal.com, of de betreffende contactpersoon op de Commissies-pagina.

De vrijwilligerstaken zijn opgedeeld in verenigingstaken en teamtaken. De verenigingstaken bestaat uit commissiewerk en het verzorgen van trainingen. De teamtaken bestaan uit de DAR, zaalwacht en scheidsrechters. De verenigingstaken worden, indien er niet genoeg bezetting gevonden wordt, verdeeld over de teams.

 

Verenigingstaken

 

Functie Aantal mensen
 Bestuur 6
Commissies  
Arbitragecommissie 4
Feestcommissie 5
Ledenadministratie 1
Oud papier 1
Sponsorcommissie 2
Webcommissie 3
Wedstrijdzaken 1
Technische commissie  
Prestatielijn: dames 1
Prestatielijn: heren 1
Breedtelijn: dames 4
Breedtelijn: heren 1
Jeugd 4
CMV 1
Trainers  
Trainer damesteam  
Trainer herenteam  
Trainer jeugdteam  
Trainer CMV  

 

Teamtaken

 

Functie Aantal mensen per team
 Scheidsrechter  3
 DAR 2
 Zaalwacht 2

Meer weten? Klik hieronder!

Wedstrijdsecretaris

Als wedstrijdsecretaris ben je verantwoordelijk voor toch wel één van de leukste dingen van het volleybal: de wedstrijden! Je hebt drie hoofdtaken, waarbij voornamelijk voorafgaand aan een nieuw seizoen de werklast hoger is omdat het wedstrijdprogramma dan wordt vastgesteld. Gedurende het seizoen is het je taak om de mail bij te houden en verzoeken tot wedstrijdwijzigingen te verwerken. Met ingang van afgelopen seizoen is die taak gelukkig aanzienlijk minder geworden omdat de Nevobo heeft ingevoerd dat dit alleen in uitzonderlijke gevallen nog maar mogelijk is.Als wedstrijdsecretaris heb je de volgende drie hoofdtaken:

 • Planning wedstrijdprogramma (medio juli tot 1 september en eind december)
  • Opgave teams in samenwerking met de TC (kan evt. gesplitst in jeugd en senioren)
  • Concept wedstrijdprogramma verfijnen
  • Zaalhuur vastleggen in overleg met secretaris
 • Taken gedurende het seizoen:
  • Mail afhandelen
  • Website bijwerken (meestal eenmalig taakje begin seizoen)
  • Verzoeken tot wedstrijdwijzigingen afhandelen
 • Zaalwachtschema:
  • Reminders versturen (wordt automatisch in systeem gezet)
  • Zaalwachtmap bijhouden

Technische Commissie breedtelijn

De technische commissie (TC) is onderverdeeld in verschillende onderdelen, namelijk de TC Jeugd, Dames, Heren en Recreanten. Bij de dames- en herenlijn maken we nog onderscheid tussen de prestatielijn TC (eerste twee teams) en de breedtelijn (de overige seniorenteams).Als TC-lid van de dames of heren breedtelijn werk je samen met de andere TC leden van de breedtelijn en communiceer je met het hoofd van de TC. Het aantal vergaderingen is beperkt; momenteel wordt er alleen vergaderd naar behoefte.Start seizoenAan de start van het seizoen ben je samen met je mede TC-genoten verantwoordelijk voor de teamindeling. Dit doe je aan de hand van de enquetes die ieder jaar worden ingevuld door de spelers en trainers. Daarnaast help je bij het vinden van de juiste trainers voor het juiste team, en ondersteun je bij het indelen van de trainingstijden en -dagen.Als alle indelingen rond zijn, controleer je, samen met het wedstrijdsecretariaat en de ledenadministratie, of alle leden zich correct hebben ingeschreven, en dat alle spelers bij het juiste team zijn aangemeld bij de NeVoBo. Op die manier weten we ook zeker dat alle leden competitie mogen spelen.Gedurende het seizoenTijdens het seizoen ben je het aanspreekpunt van de teams bij eventuele calamiteiten. Nieuw binnengekomen aanmeldingen beantwoord je en je bekijkt of deze mogelijk een plek kunnen krijgen in één van de teams. Ook kijk je samen met de TC jeugd welke jeugdspelers kunnen meetrainen bij de seniorenteams.Aan het einde van het seizoen stuur je samen met de overige TC’s de enquetes naar spelers, trainers en aanvoerders en verwerk je deze.Kort samengevat: je houdt je dus bezig met het speelplezier van vele Pegasussers!Lijkt je het leuk om lid te worden van de TC? Of wil je nog iets meer weten? Neem een keer contact op met Marrit Schutten, hoofd TC! Dat kan door een mailtje te sturen naar technischezaken@pegasusvolleybal.com.

Technische zaken prestatielijn

De TC is onderverdeeld in verschillende onderdelen, namelijk de TC Jeugd, Dames, Heren en Recreanten. Bij de dames- en herenlijn maken we nog onderscheid tussen de prestatielijn TC (eerste twee teams) en de breedtelijn (de overige seniorenteams).Als vrijwilliger TC prestatielijn ben jij een belangrijk onderdeel van de succes van de prestatieteams van Pegasus. Er is een onderverdeling tussen de prestatielijn heren en dames en iedere lijn heeft een apart commissielid. Jij bent de persoon die weet wat er speelt bij de teams en waar eventueel behoefte aan is. Binnen Pegasus worden de eerste twee teams als prestatiesteams gezien.In het begin van het seizoen is dit voornamelijk overleg over wanneer er getraind en een voorkeur is voor de wedstrijden. De trainers bepalen de selectie van de teams. Je kan ze eventueel ondersteunen als hier vraag naar is.Door het seizoen heen heb je gesprekken met de aanvoerders en trainers om te kijken of alles naar behoren gaat. Rond maart spreek je alle spelers een keer individueel om te bespreken wat de wensen of ambities voor volgend seizoen zijn.Je kan overleggen met de persoon op TC prestatielijn van de andere twee teams of met de breedtelijn. Daarnaast communiceer je met het hoofd van de TC. Vergaderingen vinden alleen plaats naar behoefte.Lijkt je het leuk om lid te worden van de TC? Of wil je nog iets meer weten? Neem een keer contact op met Marrit Schutten, hoofd TC! Dat kan door een mailtje te sturen naar technischezaken@pegasusvolleybal.com.

Technische zaken jeugd

De TC is onderverdeeld in verschillende onderdelen, namelijk de TC Jeugd, Dames, Heren, Recreanten en CMV. Bij de dames- en herenlijn maken we nog onderscheid tussen de prestatielijn TC (eerste twee teams) en de breedtelijn (de overige seniorenteams).Als vrijwilliger TC jeugd draag jij bij aan het volleybalplezier van een nieuwe generatie volleyballers. Je houdt je bezig met de teams van de jongens en meisjes A, B en C. Je onderhoudt contact met trainers en enthousiasmeert Pegasusleden om ook trainer te worden.Samen met de jeugdtrainers houd je je aan het eind van het seizoen bezig met de teamindelingen voor het nieuwe seizoen. Gedurende het seizoen onderhoud je contact met contactouders en trainers. Je overlegt samen met andere leden van de TC jeugd en de TC coördinator van het bestuur.Lijkt je het leuk om lid te worden van de TC? Of wil je nog iets meer weten? Neem een keer contact op met Marrit Schutten, hoofd TC! Dat kan door een mailtje te sturen naar technischezaken@pegasusvolleybal.com.