Wedstrijdzaken

Taak

De commissie wedstrijdzaken zorgt ervoor dat de meest actuele gegevens inzake wedstrijdschema’s, regelwijzigingen, zaalwachttaken bij de leden bekend zijn.

 

Commissieleden

Theo Bosman
  • Aanspreekpunt en contactpersoon voor de Nevobo
  • Teamopgaaf i.s.m. de TC
  • Plannen van wedstrijden i.s.m. de Nevobo
  • Zaalwachtklapper
  • Zaalwachtrooster
  • Overige zaken
  • Contactpersoon wedstrijdwijzigingen senioren
  • Contactpersoon wedstrijdwijzigingen ABC-jeugd

Contact

De commissie wedstrijdzaken is te bereiken via het algemene e-mailadres wedstrijdzaken@pegasusvolleybal.com.
Bij urgente zaken kunt u zich wenden tot de wedstrijdsecretaris 06-51799857.

Inspeelballen

De Nevobo heeft een inventarisatie gemaakt welke verenigingen de inspeelballen bij de wedstrijden levert. Indien de vereniging het niet doet, dien je de inspeelballen zelf mee te nemen. De lijst is nog niet volledig, dus controleer vlak voor de wedstrijd of je ballen moet meenemen: Inspeelballen 2019-2020.

Wat te doen bij slecht weer

Als het KNMI bij gladheid weercode geel of bij extreem weercode oranje heeft afgegeven voor het gebied waar je door moet reizen, dan heb je het recht om de wedstrijd zonder consequenties af te zeggen. De weercode moet gelden voor het moment dat je af zou reizen. Uiteraard moeten de tegenstander en de evt. aangewezen scheidsrechters op tijd worden geïnformeerd. Neem hiervoor z.s.m. contact op met het wedstrijdsecretariaat. De wedstrijd moet dan binnen 6 weken ingehaald zijn. Dit heeft behoorlijk wat organisatorische consequenties (en vaak ook extra zaalhuur), dus denk er wel goed over na voordat je hiertoe besluit. Reis je wel af, dan doe je dit natuurlijk op eigen verantwoording.

In zeer extreme weersituaties is het ook mogelijk dat de Nevobo zelf alle wedstrijden afgelast. Deze informatie wordt dan op www.nevobo.nl geplaatst en zij proberen zoveel mogelijk verenigingen en officials te bereiken. Als wij hiervan op de hoogte zijn, plaatsen wij dit z.s.m. op deze website.

Meer informatie:

Promotie en degradatie

Informatie over de promotie en degradatie en andere informatie van de regio is te vinden op de wedstrijdinformatie van de regio Oost.

Wedstrijdwijzigingen

Belangrijkste aandachtspunten ten aanzien van competitiewedstrijden:

  • Wijzigingen in het definitieve wedstrijdprogramma (1 sept en +/- 5 jan. jeugd) worden sinds seizoen 2018/2019 alleen nog in uitzonderlijk situaties toegestaan. Bij blessures of andere redenen voor een volledig team, is lenen bij lagere teams of jeugdteams de gebruikelijke oplossing. In het geval er echt sprake is van een uitzonderlijke situatie is, neemt de aanvoerder/contactpersoon z.s.m. contact op met commissie wedstrijdzaken.
  • Boetes die verwijtbaar zijn worden op de betreffende speler of op het betreffende team verhaald.

Boetes Nevobo

Bij overtredingen van het wedstrijdreglement legt de Nevobo boetes op. Boetes die worden veroorzaakt door een individu of team waarvan redelijkerwijs gesteld kan worden dat dit voorkomen had kunnen worden, zullen op het individu of team worden verhaald (zie Huishoudelijk Reglement Pegasus).

 

Informatie over het digitale wedstrijdformulier

 

Voor de zaalwacht: