Wijzigingen regelingen bond


Er hebben weer wat wijzigingen plaatsgevonden rondom de competitie! Benieuwd? Lees het allemaal hierrrrrr terug.

 

Om de luie ik in je aan te wakkeren: hier gewoon een paar samenvattingen, net zo makkelijk:

 

Spelregelwijzigingen:

  • De tweede bal in de rally wordt, als deze met de vingers bovenhands gespeeld wordt én aan de eigen kant van het net blijft, soepel beoordeeld. Deze regel geldt voor alle divisies en klassen.
  • In de 1e divisie en lager kunnen voorspelers van het serverende team onderling geen opstellingsfout maken. Hetzelfde geldt voor de achterspelers van het team dat aan service is. Wel blijft de regel dat een voorspeler voor zijn corresponderende achterspeler moet staan van kracht. Het team blijft zélf altijd verantwoordelijk voor de juiste servicevolgorde.
  • De spelregel over de spelerwissel zoals die in de 1e divisie en lager wordt toegepast, gaat gelden voor alle jeugdklassen en niet alleen voor de hoofd- en topklasse van de jeugd.

Invallersbepalingen:

  • Invallersbepalingen senioren: De derde keer invallen in een kalendermaand betekent vastspelen in het team waar het meest is ingevallen (in die maand). Daarna staat de teller voor die kalendermaand weer op 0 invalbeurten. De vierde keer invallen in een kalendermaand betekent dus niet meer automatisch vastspelen.
  • Horizontaal meespelen: Het horizontaal meespelen van spelers in dezelfde klasse mag per wedstrijd nog maar door 3 spelers gedaan worden. De overige spelers moeten uit het oorspronkelijke team komen, of invallers uit lagere klasses zijn.
Delen: