Zinderende Super Saturday: winst voor Pegasus in stadsderby’s


Pegasus DS 1 – Vocasa DS 2

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen op het programma. We staan veilig op de 6plek en kunnen niet meer degraderen of promoveren. Wat we wel nog kunnen, is winnen! Deze laatste wedstrijd is een gevecht om het linker rijtje: wie bemachtigd die 6eplek en mag zich het beste Nijmeegse team in de 2edivisie noemen? Ons antwoord luidt natuurlijk: wij!

We begonnen sterk aan de eerste set en pakten een paar puntjes voorsprong. Vocasa wilde nog niet dat we dit uitbouwden en zo volgde een spannende set die wij uiteindelijk pakten met 25-22.

De tweede set liet een wat ander verloop zien. We waren iets minder scherp deze set en daar maakte Vocasa goed gebruik van om een voorsprong te pakken. We hebben nog goed geknokt om terug te komen, maar de voorsprong was te groot: 21-25.

Geen probleem, een 3-1 overwinning is net zo leuk! Dus door met die 3e set en wat ging dat lekker! Deze set was duidelijk van begin tot eind van ons! Vocasa heeft ons niets cadeau gegeven, maar toch was deze set overtuigend van ons: 25-19.

Dan de 4set, de laatste set?! Daar gingen we voor! Het wisselende beeld van set 2, kwam nu echter ook terug en opnieuw ging het wat moeizamer. We kwamen er niet meer lekker doorheen en Vocasa kreeg de overhand. Ook hier hebben we tot het eind doorgezet, maar het mocht niet baten: 19-25.

Een 5set spelen is ons niet onbekend. Een terugblik naar de eerste wedstrijd dit seizoen, uit bij Vocasa, liet zien dat we het seizoen zo ook zijn gestart. Passend om het seizoen dan ook zo af te sluiten, maar nu wel met winst! De eerste helft van deze 5set lukte alles! Met een sterke servicedruk en aanvallers die de ballen keer op keer meteen op de grond kregen bij Vocasa, stonden we in een mum van tijd met 6-0 voor. Heerlijk! Dit vasthouden dus! En zo wisselden we van kant met een comfortabele 8-3 voorsprong. Dat kan niet misgaan toch? Zeer zeker niet! We lieten Vocasa nog angstvallig dichtbij komen met 2 punten achterstand, maar toen was het genoeg en maakten we het in stijl af: 15-11!

Wat een heerlijke wedstrijd! Ruim 2 uur en een kwartier laten, mochten we het veld met de winst verlaten. We hebben wat wisselend spel laten zien, maar het belangrijkste is dat we het winnend en met zijn allen hebben gedaan, want ook onze Maud heeft mooi nog een paar punten staan shinen en een showtje gegeven! Voor de laatste keer dit jaar, willen we de supporters bedanken die ons naar de overwinning hebben geroepen! Daarnaast willen we nu ook Peter heel erg bedanken voor alles wat hij dit seizoen voor ons heeft gedaan! Peter, we gaan je missen en wensen je heel veel succes volgend jaar bij het team dat je dan gaat versterken!

P.s. De Pegasus Pass party in de avond heeft ook gemerkt dat wij gewonnen hadden, want met onze mooie dansmoves en zangtalenten hebben we voor de allerlaatste keer in seizoen 2018/2019 een mooi showtje gegeven 😁

 

Pegasus H1 – Heyendaal H1

De derby die geen derby werd. Werd er in de voorbeschouwing naast de betiteling van een derby ook nog gesproken over het grote belang van deze wedstrijd, omdat wij een of twee punten nodig hadden om de promotie/degradatie plek te behalen, werd op het moment dat de wedstrijd eindelijk kon beginnen, dit alles in een ander perspectief geplaatst: Oort-Rebelle had verloren dus ……

Na gejuich en felicitaties van onze gasten volgde een studentikoze wedstrijd waarvan de hoogtepunten bestonden uit het scheidsrechterlijk duo, die volgens Tsjarco in het nagesprek, bang waren dat de emoties in deze stadsderby mogelijk uit de hand zou kunnen lopen en dus ten onrechte voor een strenge en rechtvaardige lijn hadden gekozen; de teams hier niet aan meewerkten: een speler die niet genoteerd stond onder een juist rugnummer werd door beide aanvoerders geaccepteerd om toch te spelen en in de sets werd er om en om door beide teams “ketsbal” gespeeld, waarbij vanuit onze kant Senna en Bram voor de “ketsers” bij de tegenpartij zorgden.

Een gelukkige omstandigheid was dat Julian en Ben ook meer punten konden spelen – beiden deden dit niet onverdienstelijk – maar daar was alles dan ook mee gezegd volgens het team: 3-2 winst en op naar de p/d wedstrijden komende zaterdag tegen sterke tegenstanders in de Ark vanaf 13.30 u. We moeten volop aan de bak.

Delen: